Πού χάθηκε ο Πάνος Κονδυλός

SHOWBIZΠαράτησε το... ριφιφί και χτίζει σπίτιαΠού χάθηκε ο Πάνος ΚονδυλόςΤετάρτη, Ιούλιος 17, 2019 - 18:53

❱❱  Οι εφηβικές ροκμπάντες, η νίκη στο «Να η ευκαιρία», οι σπουδές στο ΕΜΠ και το γκρουπ με τις μεγάλες επιτυχίες
❱❱  Η συνεργασία με λαμπερά ονόματα, η δουλειά του ως πολιτικός μηχανικός και το ντουέτο που ετοιμάζει

Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Τον γνωρίσαμε ως τραγουδιστή του θρυλικού συγκροτήματος ΡΙΦΙΦΙ.

Σήμερα, ωστόσο, διαπρέπει ως πολιτικός

μηχανικός, χτίζοντας σπίτια, ακόμη και εκπαιδευτήρια, όπως για παράδειγμα το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης.

Ο Πάνος Κονδυλός, που στις αρχές της δεκαετίας του '90 αντικατέστησε τον δημιουργό και πρώτο τραγουδιστή της μπάντας Λεωνίδα Παφιλιάρη, μιλώντας σήμερα στην «Espresso» αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, πως η αγάπη του για τη μουσική παραμένει τεράστια, σε σημείο που σκέφτεται να επανέλθει στο πεντάγραμμο δριμύτερος

Ο Πάνος γεννήθηκε στη Ρόδο το 1964, όταν είχε μετατεθεί εκεί ο πατέρας του, ο οποίος ήταν αξιωματικός.

Η καταγωγή του πάντως είναι από τη Λέσβο και ο ίδιος δεν κρύβει ότι νιώθει και Μυτιληνιός. Λόγω των συχνών μεταθέσεων του πατέρα του, πέρασε τα πρώτα παιδικά χρόνια του στις Σέρρες, όπου άκουσε πρώτη φορά τη μεγάλη επιτυχία «Io di note» του Al Bano, ένα κομμάτι που τον μάγεψε, κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει την αγάπη του για το τραγούδι.

Σε ηλικία 10 ετών μετακόμισαν οικογενειακώς στη Νέα Σμύρνη, όπου τελείωσε το 4ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ στη συνέχεια πήγε γυμνάσιο και λύκειο στην Πρότυπο Ευαγγελική Σχολή.

Στα 12 του ο πατέρας του τον πήγε στις αποθήκες της ΕΜΙ, στη λεωφόρο Ηρακλείου, όπου έπαθε... σοκ με τους αμέτρητους τίτλους ξένων δίσκων που είδε. Ετσι, άρχισε να μπαίνει μέσα του το μικρόβιο της ροκ μουσικής μέσα από διάφορα συγκροτήματα, στα οποία συμμετείχε.

Το πρώτο live

«Στα 14 με 15 άρχισα να ασχολούμαι ενεργά με τη μουσική. Το πρώτο μου συγκρότημα ήταν οι DRAWNS και η πρώτη μου εμφάνιση στο γήπεδο του Μίλωνα, μετά από εμάς έπαιξαν οι ΦΑΤΜΕ... Θυμάμαι έτρεμαν τα πόδια μου, ήταν το πρώτο μου live. Μετά ήρθε η ώρα των BALDAS, όπου γνώρισα τον φίλο μου Ηλία Αγγελόπουλο, γιο του μεγάλου Μανώλη, και άρχισα να ακούω και λαϊκά» τονίζει ο Πάνος Κονδυλός και αναπολεί την εμπειρία του από το ιστορικό talent show «Να η ευκαιρία», στο οποίο εμφανίστηκε στα 17 του με την μπάντα RIPPERS, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στη κατηγορία των συγκροτημάτων.

Επειτα ήρθαν οι σπουδές του στο ΕΜΠ, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, αλλά και οι ΡΙΦΙΦΙ, με τους οποίους συνέδεσε το όνομά του ως ερμηνευτής αγαπημένων κομματιών στους δίσκους του γκρουπ «Αμετανόητα τρελός», «Απάτη» (με τη μεγάλη επιτυχία «Εξομολόγηση») και «Δρόμοι της ψυχής».

«Ο πατέρας μου με κυνήγαγε να τελειώσω το Πολυτεχνείο, τελικά του το έκανα το χατίρι. Για ένα διάστημα συνεργάζομαι με ροκ μπάντες, όπως οι Spitfire και Raw silk. Κάποια στιγμή μού λέει ένας φίλος ότι οι ΡΙΦΙΦΙ ψάχνουν για τραγουδιστή επειδή είχε φύγει ο Λ. Παφιλιάρης. Τον ρωτάω τι μουσική παίζουν κι εκεί κάπου... ψιλοχαλάστηκα γιατί ήμουνα ροκάς. Ομως είπα να το δοκιμάσω γιατί ήθελα να κάνω και κάτι δισκογραφικά, και τελικά δεν το μετάνιωσα. Ο Νίκος Βαφειάδης, ο Δημήτρης Δημητράκας και ο Μάνος Βαφειάδης ήταν τα βασικά μέλη του γκρουπ τότε, καλύπτοντας μια γκάμα από το πανκ μέχρι την μπαλάντα. Μπήκα κι εγώ, που μου άρεσε το ροκ, και... έδεσε το γλυκό. Θυμάμαι κάναμε πρόβες στο σπίτι του Δημήτρη και, όταν τελειώναμε, ήταν σαν να βγαίναμε από σάουνα! Αυτή ήταν η μαγεία των νέων συγκροτημάτων...» .

Η αποχώρηση

Τον ρωτάμε πώς και δεν τραγούδησε το κομμάτι «Φίλα με», που ερμήνευσε η Φαίη Μάτσου, επίσης τραγουδίστρια του συγκροτήματος. Η απάντησή του είναι αυθόρμητη: «Δεν ήθελα να το πω εγώ γιατί ήταν πολύ έξω από τα νερά μου...»

Το 1995 αποχώρησε από τους ΡΙΦΙΦΙ και περίπου έναν χρόνο μετά ακολούθησε και η διάλυση του συγκροτήματος. Επειτα τραγούδησε σε συναυλίες και νυχτερινά κέντρα με τη Σοφία Βόσσου, τον Στάθη Αγγελόπουλο, τον Χρήστο Δάντη και τα Κακά Κορίτσια, στο ABC.

Γρήγορα όμως αποφάσισε να εγκαταλείψει το τραγούδι και άρχισε να ασχολείται με το επάγγελμα που σπούδασε: «Βλέπω και τη... γλύκα της νύχτας και αποφασίζω να δουλέψω σε τεχνική εταιρία δημοσίων έργων και οικοδομών.

Ως πολιτικός μηχανικός τα δύο πράγματα που έκανα και θυμάμαι πάντα με μεγάλη συγκίνηση είναι ότι γύρισα στο παλιό μου λύκειο ως εργολάβος και έκανα επισκευές του κτιρίου, βλέποντας παλιούς καθηγητές μου. Και το ότι έφτιαξα το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, ένα καταπληκτικό οικοδόμημα!

Ποιος ξέρει, μακάρι να βγουν μεγάλα ταλέντα από εκεί μέσα» μας λέει και δεν το κρύβει ότι «το τραγούδι και η ερμηνεία ήταν πάντα η αγάπη μου, ενώ τα μπετά και τα σίδερα είναι ο βιοπορισμός μου...».

Για τελευταία φορά εμφανίστηκε το 2006 στο Gagarin, όμως τώρα ετοιμάζει με έναν φίλο τραγουδιστή, «της εποχής του», ένα σχήμα για να παίζουν σε μπαράκια δικά τους και παλιά ροκ τραγούδια.

Οσο για την οικογενειακή του κατάσταση, το 1998 ο Πάνος Κονδυλός παντρεύτηκε με την Ελπίδα και απέκτησαν δύο κόρες, τη Δέσποινα και την Αποστολία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πού, Πάνος Κονδυλός,pou, panos kondylos