Πίνακες με... χιόνι

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠίνακες με... χιόνιΠέμπτη, Δεκέμβριος 1, 2016 - 15:34

Στην κατάψυξη όλη η χώρα! Από αύριο υποχωρούν τα φαινόμενα, λένε οι μετεωρολόγοι

Λευκές νιφάδες «στόλισαν» χθες και το βουνό της Αθήνας, την Πάρνηθα, ενώ «πολιόρκησαν» δεκάδες περιοχές της χώρας.



Από αύριο τα φαινόμενα σταδιακά θα υποχωρήσουν, ωστόσο και σήμερα σχεδόν όλη η Ελλάδα παραμένει στην «κατάψυξη». Μαγευτικές εικόνες, σαν πίνακες ζωγραφικής από χιόνι,

έρχονται από διάφορες περιοχές, όπως τα Μετέωρα, η Μαγνησία και η Θεσσαλονίκη!
Τα χιόνια έφτασαν μέχρι και τα προάστια του Βόλου, ενώ το ύψος του χιονιού στα Χάνια έφτασε τα 30 εκατοστά!

Πυκνό έπεφτε το χιόνι και στις ορεινές περιοχές της Λάρισας (Σαραντάπορο, Βερδικούσια, Λιβάδι και Κρανιά Ελασόνας), όπου σημειώθηκαν... πολικές θερμοκρασίες (-4 βαθμοί Κελσίου). Στο μεταξύ, τρεις θερμαινόμενους χώρους διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων (όπως και άλλοι) για την προστασία των αστέγων από το κρύο.

Επιτόπιες παρεμβάσεις

Οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ψύχος, με άξονα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ενώ το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης, με δύο ομάδες δράσης, πραγματοποιεί επιτόπιες παρεμβάσεις, εφοδιάζοντας τους αστέγους με ρούχα, σκεπάσματα και τρόφιμα.
Στους τρεις θερμαινόμενους χώρους οι άστεγοι θα βρουν ζεστό φαγητό και κουβέρτες.

Οι χώροι είναι οι εξής: το κτίριο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35), το Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60) και η Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη και Δύμης). Επιπλέον, το Καταφύγιο Αγάπης και Συμπαράστασης παραχωρεί σήμερα τον χώρο του (20.00-08.00) στην οδό Ευριπίδου 14. Για έκτακτα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 210-5246515, 210-5246516 και 1595.

Keywords
Τυχαία Θέματα