Χριστουγεννιάτικο τραγούδι τα βάσανα του Αγγελόπουλου

SHOWBIZΗ οικογενειακή «τρικυμία» έγινε χριστουγεννιάτικη μελωδίαΧριστουγεννιάτικο τραγούδι τα βάσανα του ΑγγελόπουλουΠέμπτη, Δεκέμβριος 1, 2016 - 13:04

Το χριστουγεννιάτικο σουξέ που έγραψε ο Στάθης Αγγελόπουλος με έμπνευση την περιπέτεια που είχε με την κόρη του, Φαίη - Αννα

Η οικογενειακή «τρικυμία» έγινε χριστουγεννιάτικη μελωδία. Ποιος θα περίμενε από έναν «βαρύ» λαϊκό τραγουδιστή να κυκλοφορήσει παιδικό τραγούδι;

Από τη Δήμητρα Δάρδα

Κι όμως, ο Στάθης Αγγελόπουλος το τόλμησε και μάλιστα συγκίνησε πολύ με το νέο, τρυφερό χριστουγεννιάτικο

σουξέ του που έχει τίτλο «Ηρθαν τα Χριστούγεννα» και είναι αφιερωμένο στην κόρη του Φαίη - Αννα. Πρόκειται για ένα γλυκό, χαρούμενο κομμάτι, «ντυμένο» με λόγια αγάπης, που ήδη ακούγεται στο ραδιόφωνο, ενώ διαθέτει και μια μικρή δόση μελαγχολίας, αφού «περικλείει» τις δυσκολίες που βίωσε ο τραγουδιστής πριν από δύο χρόνια.

Τότε, δηλαδή, που οι σχέσεις με τη μητέρα της μικρής, την Παρασκευή Παπαδημητρίου, ήταν τεταμένες κι εκείνη δεν του επέτρεπε να βλέπει τη μοναχοκόρη του, όπως είχε ισχυριστεί σε συνέντευξή του στην «Espresso».

Η κόρη του
«Ο ταλαντούχος στιχουργός Ανδρέας Λάμπρου “έκρυψε” στις λέξεις όλα όσα πέρασα τότε και πλέον ανήκουν στο παρελθόν, καθώς οι σχέσεις μας με την Παρί είναι πολύ καλές και βλέπω το κοριτσάκι μου συχνά. Ηταν μια βαθιά επιθυμία μου να της χαρίσω ένα γλυκό τραγουδάκι, γιατί τα Χριστούγεννα είναι μια οικογενειακή γιορτή, όμως λόγω επαγγέλματος δεν μπορώ να είμαι κοντά της για να τη χαρώ και να υποδεχθούμε μαζί τον Αγιο Βασίλη με τα δώρα» λέει στην «Espresso» ο καλλιτέχνης. Συγκινείται, όμως, καθώς θυμάται τα δικά του παιδικά χρόνια, όταν με τη σειρά του δεν ένιωσε ποτέ την τρυφερή αγκαλιά των γονιών του Μανώλη Αγγελόπουλου και Αννούλας Βασιλείου.

«Τραγουδούσαν μέχρι το πρωί στις πίστες διασκεδάζοντας τον κόσμο κι εγώ μαζί με τα αδέλφια μου στο σπίτι υποδεχόμασταν τον νέο χρόνο παρέα με τη γιαγιά και τις θείες, χωρίς τα φιλιά της μαμάς και του μπαμπά. Κι αυτό πονάει πολύ...» εξομολογείται ο τραγουδιστής, που παραδέχεται ότι η ιστορία της ζωής του επαναλαμβάνεται, αφού και ο ίδιος πλέον ως καλλιτέχνης τέτοιες ημέρες θα εργάζεται μακριά από τα δύο παιδιά του, τη Φαίη - Αννα και τον 19χρονο Μανώλη, τον κούκλο φοιτητή γιο του, που εργάζεται ως tattoo artist.

Βέβαια, δεν θα είναι εντελώς... μόνος στις γιορτές, αφού, όπως παραδέχτηκε, είναι ερωτευμένος. «Εχω δίπλα μου ένα υπέροχο πλάσμα, το οποίο ήρθε στη ζωή μου για να μου προσφέρει ευτυχία, ηρεμία και γαλήνη, που τόσο έχω ανάγκη. Ευτυχώς δεν είναι από τον καλλιτεχνικό χώρο» λέει, χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερα, αλλά ετοιμάζοντας βαλίτσες.

«Συνεχίζω τη συνεργασία μου και τον χειμώνα με σημαντικούς συνθέτες και τον σολίστα του μπουζουκιού Παναγιώτη Στεργίου, κάνοντας συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, με τραγούδια των Μανώλη Αγγελόπουλου, Στέλιου Καζαντζίδη και Στέλιου Διονυσίου».

Στίχοι με βαθύ νόημα

Ολη η πόλη στολισμένη
Με παιχνίδια και φωτάκια
Στις βιτρίνες φιγουράρουν
Χιονισμένα ελαφάκια

Ολοι οι δρόμοι στολισμένοι
Μα, εσύ σε άλλους δρόμους
Αγιε μου Βασίλη, φέρ’ την
Και κατάρριψε τους νόμους

Θλίψη έχω που δεν είσαι εδώ
Θέλω έστω για λίγο
να σε δω…

Ηρθαν τα Χριστούγεννα
Κι όλα είναι γιορτινά
Μα, δεν είσαι δίπλα μου
Στη δική μου αγκαλιά

Ηρθαν τα Χριστούγεννα
Ηρθε κι η Πρωτοχρονιά
Μα, δεν είσαι πλάι μου
Και δεν έχει χτύπο η καρδιά

Ολη η πόλη στολισμένη
Με φωνές και με τραγούδια
Στα φανάρια κρεμασμένα
Φωτισμένα αγγελούδια

Ολοι οι δρόμοι στολισμένοι
Μα, εσύ πολύ μακριά μου
Αγιε μου Βασίλη, φέρ’ την
Πάλι μες στην αγκαλιά μου

Θλίψη έχω που δεν είσαι εδώ
Θέλω έστω για λίγο
να σε δω…

Ενα αστέρι πέφτει
Και αμέσως κάνω μια ευχή
Ο καινούργιος χρόνος
Να μας βρει ξανά μαζί

Keywords
Τυχαία Θέματα