Πειρατές κατά των προσφύγων!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠειρατές κατά των προσφύγων!Δευτέρα, Οκτώβριος 12, 2015 - 12:03

Καταγγελία του Βέλγου διευθυντή Εκτάκτων Αναγκών για τους νέους κινδύνους που συναντούν όσοι προσπαθούν να περάσουν στη Λέσβο

Δεν τους έφταναν ο ξεριζωμός, οι κακουχίες και η επικίνδυνη θάλασσα του Αιγαίου, που καθημερινά καταπίνει ανθρώπινες ζωές, τώρα οι εκατοντάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να φθάσουν με σαπιοκάραβα από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά έχουν να αντιμετωπίσουν και τους... πειρατές!

Της Γιούλης Σταρίδα

Σύμφωνα με καταγγελία του Βέλγου διευθυντή Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Peter N. Bouckaert, που προκαλεί σοκ και ανατριχίλα, προχθές το πρωί μια ομάδα πέντε κουκουλοφόρων που επέβαινε σε ταχύπλοο επιτέθηκε εν πλω σε φουσκωτές βάρκες γεμάτες με πρόσφυγες και κατέστρεψε τις μηχανές τους!

Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 9 το πρωί της περασμένης Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή του Μολύβου, μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας, και οι φουσκωτές βάρκες έμειναν ακυβέρνητες επί οκτώ ολόκληρες ώρες, με κίνδυνο να ανατραπούν και να προκληθεί νέα εκατόμβη αθώων ψυχών! Σύμφωνα με πληροφορίες από εθελοντές που έφτασαν στο σημείο, αρκετοί πρόσφυγες έπεσαν στη θάλασσα και προσπάθησαν κολυμπώντας να σπρώξουν τις βάρκες προς τις ακτές. Το περιστατικό συνέβη στα διεθνή ύδατα και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και η τουρκική ακτοφυλακή, η οποία μετέφερε στις ακτές της Τουρκίας τον μεγαλύτερο αριθμό από τις γυναίκες και τα παιδιά που επέβαιναν στις βάρκες.

Στις φωτογραφίες που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ο Peter N. Bouckaert, ο οποίος προσφέρει το τελευταίο διάστημα τις υπηρεσίες του στη Λέσβο, φαίνονται Ισπανοί ναυαγοσώστες να ρυμουλκούν μία από τις τέσσερις πλαστικές λέμβους προς τις ακτές της Λέσβου, μαζί με τους άνδρες που είχαν πέσει νωρίτερα στη θάλασσα.

«Ο Αλί, 17 ετών, πέρασε οκτώ ώρες στη θάλασσα πάνω σε μια γεμάτη φουσκωτή βάρκα, αφότου Ελληνες κακοποιοί έσπασαν τη μηχανή τους. Δολοφονική εγκληματικότητα» έγραψε επίσης στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Peter N. Bouckaert, ανεβάζοντας και φωτογραφία.
Πριν από λίγους μήνες, μετανάστες είχαν καταγγείλει στη βρετανική «Daily Mail» ότι είχαν δεχθεί ένοπλες επιθέσεις και πλιάτσικο στα ελληνικά ύδατα. Τότε είχαν κάνει λόγο για ένοπλους κομάντος με κουκούλες, οι οποίοι τρυπούσαν τις βάρκες και τους άφηναν στο έλεος της θάλασσας!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες, που είχαν ανοιχτόχρωμο δέρμα και μιλούν τόσο αγγλικά όσο και ελληνικά, τους χτ,υπούσαν με κλομπ και τους έσχιζαν τα ρούχα, ακόμα και τα εσώρουχα, αναζητώντας κρυμμένα τηλέφωνα και χρήματα! Μάλιστα, δεν έκλεψαν μόνο προσωπικά αντικείμενα, αλλά και άλλα είδη αξίας όπως τους κινητήρες των σκαφών. Μια σειρά ΜΚΟ, όπως οι Γιατροί χωρίς Σύνορα αλλά και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, επιβεβαιώνουν ότι γνωρίζουν αυτές τις καταγγελίες και τις έχουν λάβει υπόψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα