Πάλι ισόβια στους φονιάδες του Καντάρη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠάλι ισόβια στους φονιάδες του ΚαντάρηΤρίτη, Ιανουάριος 19, 2016 - 17:33

Ούτε μία μέρα λιγότερη δεν θα εκτίσουν στη φυλακή οι δύο Αφγανοί, που τον Μάιο του 2011 έκοψαν βίαια το νήμα της ζωής του 44χρονου Μανώλη Καντάρη για να του αρπάξουν τη βιντεοκάμερα, καθώς στο Εφετείο καταδικάστηκαν ομόφωνα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 23 ετών (όπως και πρωτόδικα) χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Επιπλέον, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας

επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ στους δύο Αφγανούς Harodi Han Mamad και Shirzad Neinatullah. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η σύζυγος του άτυχου 44χρονου Σιμόνα Βιρτζίλι και ο δικηγόρος της Σωκράτης Μαρινάκος έκαναν λόγο για δικαίωση και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Μαΐου 2011. Ο 44χρονος κατέβηκε από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου, στο κέντρο της Αθήνας, και κατευθύνθηκε προς την οδό 3ης Σεπτεμβρίου προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητό του από το πάρκινγκ για να μεταφέρει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο, όπου επρόκειτο να φέρει στη ζωή την κόρη τους. Ωστόσο, προτού φτάσει στο πάρκινγκ, δέχθηκε επίθεση από τους δύο Αφγανούς και ένα τρίτο πρόσωπο, πακιστανικής καταγωγής, το οποίο καταζητείται από τις 20 Μαΐου του 2011.

Η γυναίκα του

Σκοπός της επίθεσης των δραστών, η οποία διήρκεσε 14 δευτερόλεπτα, ήταν να αφαιρέσουν τη βιντεοκάμερα του θύματος, την οποία εν συνεχεία πούλησαν αντί 120 ευρώ.

Σπαρακτική ήταν η κατάθεση της Σιμόνα Βιρτζίλι, η οποία με σπασμένη φωνή από τη συγκίνηση περιέγραψε όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ. «Είδα το πόδι του Μανώλη με το τζιν και το παπούτσι του μέσα στα αίματα. Προσπάθησα να περάσω. Υπήρχε μια λίμνη αίματος. Είχε ανοιχτά τα μάτια του και το στόμα του.

Προσπάθησα να περάσω την κορδέλα, διότι δεν τον είχα φιλήσει όταν έφυγε από σπίτι, αλλά δεν μου το επέτρεψαν» είπε, μεταξύ άλλων, ενώ τόνισε ότι οι δράστες «στέρησαν τον πατέρα από την κόρη του, η οποία γεννήθηκε δύο ώρες μετά»!

Keywords
Τυχαία Θέματα