Πρόσθετα μέτρα ζητάει το ΔΝΤ; Τι δείχνει εμπιστευτικό έγγραφο από το Euro Working Group

Εμπιστευτικό έγγραφο αποκαλύπτει ότι το ΔΝΤ ζητούσε επιπρόσθετα μέτρα από την κυβέρνηση ήδη από τον Νοέμβριο, οδηγώντας ουσιαστικά στην υπογραφή συμπληρωματικού μνημονίου πριν οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, το οποίο παρουσιάζει το έγγραφο, πρόκειται για τις συνομιλίες

του κρίσιμου conference call του EuroWorking Group για το ελληνικό θέμα στις 11 Νοεμβρίου, στο οποίο περιγράφεται ξεκάθαρα -παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη- ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου έθετε από τότε θέμα δημοσιονομικού κενού το 2015, αλλά και τις επόμενες χρονιές.

Στις συνομιλίες του EWG η κ. Βελκουλέσκου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει μη ικανοποιητική πρόοδος στο δημοσιονομικό και χρηματοπιστωτικό σκέλος», ότι «στο δημοσιονομικό φαίνεται ότι υπάρχουν αστοχίες (shortfalls) και ότι κάποια 'αποζημίωση' (μέτρα) θα πρέπει να βρεθεί για το 2015, κάποια μέτρα θα χρειαστούν για να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά στο μέλλον». Σε αντίθεση με τους εκπροσώπους της Ευρωζώνης, η κ. Βελκουλέσκου παρενέβη μόνο μια φορά κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

The post Πρόσθετα μέτρα ζητάει το ΔΝΤ; Τι δείχνει εμπιστευτικό έγγραφο από το Euro Working Group appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα