Πάγωσε το Χαμόγελο

17:10 6/9/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠάγωσε το ΧαμόγελοΤετάρτη, Σεπτέμβριος 6, 2017 - 17:10

❱❱ Αγοράκι σκοτώθηκε, πέφτοντας στον βόθρο, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Αρχαία Κόρινθο

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Τα αθώα ματάκια του έκλεισαν μια για πάντα, προτού καλά καλά προλάβει να γνωρίσει τον κόσμο. Ηλπιζε σε ένα καλύτερο μέλλον, μια και φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού και λάμβανε πλέον αγάπη και ένιωθε τρυφερά χάδια.

Ομως η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Χθες το πρωί το μόλις 2,5 ετών παιδάκι βρήκε φρικτό θάνατο πέφτοντας στον βόθρο στις δομές του συλλόγου στην Αρχαία Κόρινθο,

προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο!

Το τραγικό συμβάν έγινε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, όταν το αγγελούδι ξέφυγε από την προσοχή των συνοδών και έπεσε σε βόθρο βάθους τεσσάρων μέτρων.

Το αγοράκι ήταν ένα από τα 38 παιδιά που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή, όπου πηγαίνουν με εντολή εισαγγελέα κακοποιημένα παιδιά ή από ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Το κακό έγινε την ώρα που είχε φτάσει βυτίο για να αδειάσει τον βόθρο.

Ο μικρός Νίκος έπαιζε με τα άλλα παιδιά στην τραπεζαρία και κάποια στιγμή άρχισε να τρέχει προς το μέρος του βόθρου. Οι υπεύθυνοι έτρεξαν πίσω του να το προλάβουν, όμως δεν τα κατάφεραν και το παιδί έπεσε μέσα.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οι οποίοι ανέσυραν το αγόρι χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε ατόμων, της υπεύθυνης της δομής, των δύο γυναικών συνοδών καθώς και των δύο ανδρών που πραγματοποιούσαν τις εργασίες στον βόθρο.

Ξέφυγε από την προσοχή

Συντετριμμένος από την απώλεια του μικρού αγοριού ήταν χθες ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του στην «Espresso» ανέφερε πως ένιωσε σαν να χάνει για δεύτερη φορά τον γιο του.

«Εκείνη την ώρα άδειαζαν τον βόθρο με ένα φορτηγό. Ενα μεγαλύτερο σε ηλικία παιδάκι πήγε να φύγει και το πρόλαβαν οι υπεύθυνοι του κέντρου για να μην πάει κοντά στην νταλίκα και υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Το μικρό αγοράκι έτρεχε μαζί με το μεγαλύτερο, ξέφυγε από την προσοχή των υπευθύνων και έπεσε μέσα στον βόθρο. Το παιδάκι ήταν μέσα στον χώρο των εγκαταστάσεων και συμπεριλαμβάνεται στα παιδιά που φιλοξενούμε στα σπίτια μας στην Κόρινθο. Είναι σαν να χάνω δεύτερη φορά τον γιο μου» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κορίνθου Δήμητρα Καλομοίρη ανέφερε πως το παιδί δεν τα κατάφερε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών. «Γύρω στις 9.55 έφτασε στο νοσοκομείο μας νεκρό παιδάκι ηλικίας περίπου τριών ετών, το οποίο κατά πληροφορίες ανασύρθηκε από βόθρο στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος του Χαμόγελου του Παιδιού που λειτουργούν εδώ στην περιοχή μας» εξήγησε στην «Espresso» και πρόσθεσε: «Εγινε προσπάθεια αναζωογόνησης, η οποία δυστυχώς δεν απέδωσε. Το παιδάκι έχει κρατηθεί για ιατροδικαστική εξέταση και αναμένονται τα πορίσματα του ιατροδικαστή σε σχέση με τον χρόνο θανάτου και σε σχέση με την αιτία του θανάτου. Δεν μου περιέγραψαν οι γιατροί κάτι άλλο πιο συγκεκριμένο» είπε χαρακτηριστικά.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα