Πάει στη Μαδρίτη για τον Μαρκαριάν

ΑΘΛΗΤΙΚΑΠάει στη Μαδρίτη για τον ΜαρκαριάνΤετάρτη, Ιανουάριος 21, 2015 - 17:44

Ραντεβού στη Μαδρίτη για τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Σέρχιο Μαρκαριάν, που είναι ο εκλεκτός (Νο «1» υποψήφιος) για τον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας. Αύριο αναχωρεί για την ισπανική πρωτεύουσα ο «Κάρα», με την πίστη πως θα επιστρέψει δύο ημέρες μετά με το «ok» του 70χρονου Ουρουγουανού τεχνικού, που θα κληθεί να βγάλει την Εθνική από τα αδιέξοδα και να την οδηγήσει στα τελικά του

Euro.
Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, χειριστής και της ελληνικής γλώσσας (απίστευτος φιλέλλην γαρ)! Κοντά στον ποδοσφαιριστή, ξέρει να δημιουργεί (ευχάριστο) κλίμα στα αποδυτήρια. Ξέρει να απονέμει δικαιοσύνη και πώς να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών του...
Ολα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν στην... ετυμηγορία για την πρόσληψη του Μαρκαριάν, με τον οποίο ο εμβληματικός αρχηγός συνεργάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στον Παναθηναϊκό.

Ο διευθυντής των Εθνικών ομάδων κατέβαλλε προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα, από το τέλος της (καταστροφικής) συνεργασίας της Ομοσπονδίας με τον Ρανιέρι, έτσι ώστε να βρει την ιδανική λύση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Οι «υποψήφιοι»

Στο μυαλό του στριφογύρισε για μεγάλο διάστημα η ιδέα αποκλειστικά για Ελληνα προπονητή και, συνάμα, έμπειρο, να πάρει αμέσως το πηδάλιο γνωρίζοντας πώς να αποφεύγει τις ξέρες.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης υπήρξε η πρώτη σκέψη, και ήταν αυτός με τον οποίο είχε επαφή ο Καραγκούνης. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν ήταν αρνητικός, ωστόσο είχε ξεκινήσει το έργο του στον «Δικέφαλο», που δεν μπορούσε να το αφήσει στα μισά. Σκέψη παράλληλης συνεργασίας (σε ΠΑΟΚ και Εθνική ομάδα) δεν μπορούσε να ευδοκιμήσει. Με τον Τάκη Λεμονή επίσης υπήρξε επαφή, ενώ και το όνομα του Σάκη Τσιώλη έπεσε στο τραπέζι, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Με τον Γιώργο Δώνη δεν έγινε επαφή.

Ο Καραγκούνης, αφού χρειάστηκε να περάσει ατελείωτες ώρες μιλώντας στο τηλέφωνο, διαβάζοντας βιογραφικά και συζητώντας με στελέχη της Ομοσπονδίας και φίλους του από όλο τον κόσμο, κατέληξε στον Σέρχιο Μαρκαριάν, το πέρασμα του οποίου από την Ελλάδα συνοδεύτηκε με κολακευτικά σχόλια. Ο γεννημένος την 1η Νοεμβρίου 1944 στο Μοντεβιδέο Ουρουγουανός τεχνικός (αρμενικής καταγωγής) εργάστηκε στον Ιωνικό (1998-1999), από όπου τον μάθαμε για πρώτη φορά, τον Παναθηναϊκό (2001-2003), όπου οδήγησε την ομάδα του «τριφυλλιού» σε ευρωπαϊκές πορείες, και τον Ηρακλή (2004-2005).

Από την Παραγουάη (Κλουμπ Ολύμπια) ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1983, ενώ εργάστηκε και σε συλλόγους του Περού, του Μεξικού, της Χιλής και της πατρίδας του. Στη (μάλλον απίθανη) περίπτωση κατά την οποία δεν προχωρήσει η συνεργασία με την Εθνική, ίσως υπάρξει επαφή με τον Μίτσελ.
* Το καλοκαίρι του 2011 ο Μαρκαριάν ανέλαβε μια «διαλυμένη» Εθνική Περού καταφέρνοντας, ωστόσο, να την οδηγήσει στην τρίτη θέση στο Κόπα Αμέρικα!
Ο Μαρκαριάν είχε εμπειρία από πάγκους Εθνικών ομάδων, καθώς είχε δουλέψει στην Παραγουάη (1992-1993, 1999-2001).

Βαγγέλης Μελέκογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα