«Ονειρα γλυκά» με το... αζημίωτο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Ονειρα γλυκά» με το... αζημίωτοΤετάρτη, Οκτώβριος 24, 2018 - 18:47

❱❱ Αμερικανοί δίνουν ακόμα και 10.000 δολάρια τη μέρα σε «προπονητές ύπνου»

Ακόμα και 10.000 δολάρια την ημέρα ξοδεύουν άνθρωποι στις ΗΠΑ για να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες των sleep coaches (εκγυμναστές ύπνου), που έχουν όλο και περισσότερη ζήτηση σε μια εποχή που ο ύπνος δεν είναι πια απλή υπόθεση.

«Ο ύπνος είναι η νέα βαβούρα»

λέει η Σόντα Κουκζόφσκι, η οποία διοικεί ένα τεράστιο κέντρο ύπνου στο Μπάφαλο και χρεώνει την πελατεία της, που απαρτίζεται από «επαγγελματίες του χώρου των οικονομικών, δικηγόρους και γιατρούς», ακόμα και 1.100 δολάρια για πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων με έξι εβδομάδων. Υπάρχουν όμως και άλλοι συνάδελφοί της που ανεβάζουν τον πήχη στην αμοιβή τους. Η Christine Hansen, για παράδειγμα, χρεώνει μέχρι και 10.000 δολάρια για ολοήμερη συνεδρία που περιλαμβάνει ακόμα και διατροφικά τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν η αϋπνία είναι διατροφικής αιτιολογίας.

Οι περισσότεροι από τους ειδικούς είχαν αρχικά πάρει πιστοποιήσεις ως εκπαιδευτές ύπνου για μωρά, όπως αποκαλύπτουν στο σχετικό ρεπορτάζ της «New York Post», ωστόσο το όλο και αυξανόμενο πρόβλημα της αϋπνίας στους ενηλίκους έχει φέρει στην επιφάνεια την ανάγκη για την επανεκπαίδευσή τους στον ύπνο.

Η Hansen στέκεται πολύ στη σωστή διατροφική προετοιμασία του ύπνου, βάζοντας τους πελάτες της να κόβουν τη ζάχαρη, τη γλουτένη, τη λακτόζη και το αλκοόλ, επειδή εκτιμά ότι αυτά στρεσάρουν τον οργανισμό και εμποδίζουν τον ποιοτικό ύπνο. Αλλοι μαθαίνουν στους πελάτες τους μεθόδους χαλάρωσης, όπως ασκήσεις αναπνοής.

Keywords
Τυχαία Θέματα