Ολα δείχνουν «Πυρήνες»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟλα δείχνουν «Πυρήνες»Πέμπτη, Νοέμβριος 15, 2018 - 15:31

❱❱ Την οργάνωση που μοιάζει με Λερναία Υδρα βλέπουν οι Αρχές πίσω από την τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι του αντιεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Πυρετωδώς εργάζονται οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αξιοποιήσουν το «δώρο» που έκαναν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία οι τρομοκράτες, οι οποίοι επιχείρησαν να χτυπήσουν την κατοικία του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στην περιοχή του Βύρωνα.
Το πολύ

μέσα σε ένα 24ωρο θα είναι σε θέση να έχουν στα χέρια τους αποτυπώματα και γενετικό υλικό τουλάχιστον του κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ίσως μάλιστα και του ανθρώπου που έκλεψε το μικρού κυβισμού μηχανάκι του Δήμου Βύρωνα, στην μπαγκαζιέρα του οποίου τοποθετήθηκε η βόμβα.

Οπως λένε έμπειροι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, στην κατασκευή ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού υπάρχουν σημεία και στάδια όπου ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί γυμνά τα χέρια του, καθώς δεν είναι δυνατό να φορά χειρουργικά γάντια.

Κατά συνέπεια, το αντιτρομοκρατικό επιτελείο θεωρεί βέβαιο ότι θα εντοπιστούν σύντομα στοιχεία που μπορεί να αποκαλύψουν άμεσα την ταυτότητα του βομβιστή, στην περίπτωση βέβαια που είναι σεσημασμένος. Στην αντίθετη περίπτωση, θα απαιτηθούν εξειδικευμένες έρευνες, που ίσως κρατήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα, ως την ταυτοποίησή του. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι έπειτα από την ενδελεχή εξέταση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού ότι πίσω από την τοποθέτησή του στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου βρίσκονται νέα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Αλλωστε, κατά καιρούς η οργάνωση έχει αποδειχθεί Λερναία Υδρα, καθώς παρά τις απανωτές συλλήψεις μελών της από τις Αρχές καταφέρνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να σχηματίζει νέα κύτταρα δράσης, ακόμα και στην περιφέρεια.

Ανακοίνωση

Εξετάζοντας τη συνδεσμολογία της βόμβας μαζί με τους πυροτεχνουργούς που την απενεργοποίησαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής διαπίστωσαν ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού πρόκειται για κατασκευή όμοια με αυτή που χρησιμοποιούσε η πρώτη γενιά της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ωστόσο, πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει ανακοίνωση για ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής απόπειρας, λόγω της πλήρους αποτυχίας του εγχειρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα