Οι ταινίες της εβδομάδας

SHOWBIZΟι ταινίες της εβδομάδαςΠέμπτη, Δεκέμβριος 10, 2015 - 17:10

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

1. Δίπλα στη θάλασσα

Μια πρώην χορεύτρια, η Βανέσα, και ο συγγραφέας σύζυγός της Ρόλαντ είναι ένα συναισθηματικά απόμακρο και αποξενωμένο ζευγάρι. Οι δυο τους θα βρεθούν σε μία ήσυχη παραλιακή πόλη της Γαλλίας, όπου θα γνωρίσουν μερικούς από τους κατοίκους της, θα κληθούν να αναμετρηθούν με τα μυστικά τους και να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της σχέσης τους και την κοινή τους πορεία.
Της Αντζελίνα

Τζολί. Με την ίδια και τους Μπραντ Πιτ, Μελανί Λοράν, Μελβίλ Πουπό, Νιλς Αρεστρουπ.
Παρασκήνιο: Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ συναντιούνται κινηματογραφικά 10 χρόνια μετά την ταινία «Mr & Mrs Smith», που τους έφερε κοντά και είχε ως αποτέλεσμα τον χωρισμό του γόη ηθοποιού από την τότε σύζυγό του Τζένιφερ Ανιστον.

2. Η κόρη του Ρέμπραντ

Η αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας παρευρίσκεται για ένα βράδυ στη δεξίωση ενός συλλέκτη έργων τέχνης, ο οποίος φημολογείται ότι έχει στην κατοχή του έναν ανεκτίμητης αξίας πίνακα του Ρέμπραντ. Ενας κριτικός έργων τέχνης έρχεται στη δεξίωση με σκοπό να ανακαλύψει τον πίνακα και να διαπιστώσει τη γνησιότητά του, αλλά η συνέχεια είναι γεμάτη ευτράπελα.
Του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Με τους Δημήτρη Πιατά, Λάκη Λαζόπουλο, Χρήστο Λούλη, Γιάννη Μπέζο, Δούκισσα Νομικού, Δήμητρα Ματσούκα.
Παρασκήνιο: Αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Δούκισσα Νομικού, αφού η πρώην Σταρ Ελλάς είχε πρωταγωνιστήσει στο προηγούμενο φιλμ του σκηνοθέτη με τίτλο «Λιμουζίνα».


3. Το πρόγραμμα

Η υποψία ενός Ιρλανδού αθλητικού δημοσιογράφου των «Sunday Times», του Ντέιβιντ Γουόλς, ότι οι νίκες του ποδηλάτη Λανς Αρμστρονγκ στον Γύρο της Γαλλίας (επτά συνεχόμενες χρονιές) οφείλονται στη χρήση απαγορευμένων ουσιών, θα τον οδηγήσει σε μια έρευνα που θα αποκαλύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο εκθέτει ανεπανόρθωτα τον διάσημο αθλητή. Θα αποδειχτεί ότι ο Αρμστρονγκ, με τη βοήθεια του γιατρού του και τον αρχηγό της ομάδας του, ανέπτυξε το πιο εξελιγμένο πρόγραμμα ντόπινγκ στην ιστορία του αθλήματος.
Του Στίβεν Φρίαρς. Με τους Λι Πέις, Μπεν Φόστερ, Τζέσι Πλέμονς, Ντάστιν Χόφμαν, Κρις Ο’ Ντάουντ, Ελεν Κάσιντι, Γκιγιόμ Κανέ, Εντουαρντ Χογκ, Λόρα Ντόνελι, Μπράιαν Γκρίνμπεργκ, Ντένις Μενοσέ.
Παρασκήνιο: Σε συνέντευξή του στον «Guardian» ο πρωταγωνιστής Μπεν Φόστερ αποκάλυψε ότι πήρε αναβολικά, υπό επιτήρηση γιατρού, για να προετοιμαστεί για τον ρόλο!

4. Ανατριχίλες

Η ζωή του νεαρού Ζακ Κούπερ αναστατώνεται μετά τη μετακόμιση από τη μεγαλούπολη σε μια κωμόπολη, αλλά η γνωριμία του με την όμορφη γειτόνισσά του Χάνα θα του δώσει φτερά. Μόνο που, όπως αποκαλύπτεται, πατέρας της κοπέλας είναι ο μυστηριώδης Ρ. Λ. Στάιν, διάσημος συγγραφέας των best sellers «Ανατριχίλες». Πρόκειται για έναν αινιγματικό καλλιτέχνη, έρμαιο της φαντασίας του, καθώς τα τέρατα που περιγράφει στα έργα του είναι αληθινά και ο ίδιος προστατεύει τους αναγνώστες του κρατώντας τα κλειδωμένα μέσα στα βιβλία. Οταν κατά λάθος τα τέρατα απελευθερώνονται, όλα ανατρέπονται.
Του Ρομπ Λέτερμαν. Με τους Τζακ Μπλακ, Χάλστον Σάγκε, Ντίλαν Μινέτ, Εϊμι Ράιαν, Οντέγια Ρας, Ράιαν Λι, Τζίλιαν Μπελ.
Παρασκήνιο: Ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον ήθελε διακαώς να κάνει πρώτος την ταινία το 1997, αλλά το σχέδιό του απέτυχε.

5. Ατίθασες

Σε ένα απομονωμένο χωριό της Τουρκίας πέντε αδελφές, γυρνώντας από το σχολείο, σταματούν για να παίξουν στη θάλασσα με τους συμμαθητές τους. Τα αθώα παιχνίδια τους κρίνονται ανάρμοστα και σκανδαλώδη από τους ενηλίκους και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Το σπίτι της οικογένειας μετατρέπεται σταδιακά σε φυλακή. Οι πέντε αδελφές αντιδρούν, καθεμιά με τον δικό της τρόπο, ενάντια στα όρια που τους επιβάλλονται.
Της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν. Με τους Γκιουνές Σενσόι, Ντογκά Ντογκούσλου, Τούγκμπα Σουνγκουρόγλου.
Παρασκήνιο: Οι «Ατίθασες» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν.

• ˜Παίζονται επίσης τα ντοκιμαντέρ «Ψ» της Καλλιόπης Λεγάκη και «Το μαργαριταρένιο κουμπί» του Πατρίτσιο Γκούζμαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα