Οι «ναοί» της γονιμότητας!

ΚΟΣΜΟΣΚαι η Παναγιά η Τσαμπίκα στη Ρόδο στους προορισμούςΟι «ναοί» της γονιμότητας!Πέμπτη, Δεκέμβριος 1, 2016 - 15:18

Τα «ιερά» σε διάφορες χώρες, τα οποία υπόσχονται θαύματα σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην τεκνοποίηση

Μπορεί μια καρέκλα ή μια επίσκεψη σε ένα χωράφι γονιμότητας να δώσει σε μια γυναίκα που προσπαθεί να γίνει μητέρα το πολυπόθητο παιδί;

Δεδομένου ότι το δώρο της μητρότητας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, σε διάφορες γωνιές του κόσμου υπάρχουν «ιερά» της γονιμότητας, τα οποία υπόσχονται θαύματα για ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υπογονιμότητας.

Στη Νάπολη της Ιταλίας, για παράδειγμα, σε ένα μικρό διαμέρισμα, υπάρχει μια καρέκλα στην οποία, σύμφωνα με τον θρύλο, είχε πεθάνει το 1791 η Αγία Μαρία Φραντσέσκα.
Στον τοίχο πίσω από τη «θαυματουργή καρέκλα», όπως λέγεται, υπάρχουν αναγγελίες γεννήσεων παιδιών, που αποδίδονται στο γεγονός ότι οι μητέρες τους κάθισαν εκεί και ευλογήθηκαν από τις μοναχές.

Παγανιστικό σύμβολο

Στην Αγγλία δε σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της «Daily Mail», υπάρχει στην περιοχή του Ντόρσετ ένα χωράφι, στο οποίο έχει σχηματιστεί ένας άνδρας με τεράστιο πέος, που αποτελεί παγανιστικό σύμβολο γονιμότητας. Σύμφωνα με τον θρύλο, όποιο ζευγάρι περάσει μια νύχτα ανάμεσα στα πόδια του Cerne Abbas Giant θα αποκτήσει παιδί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Στην Ιαπωνία, κάθε χρόνο διοργανώνεται το Φεστιβάλ του Ατσαλένιου Φαλλού, το οποίο γιορτάζει τον θρύλο σύμφωνα με τον οποίο ένας δαίμονας με κοφτερά δόντια, που ζούσε στη μήτρα μιας γυναίκας, ευνούχιζε πολλούς άτυχους νεαρούς άνδρες τη νύχτα του γάμου τους. Ενας σιδεράς, όμως, αποφάσισε να τον πολεμήσει, δημιουργώντας έναν σιδερένιο φαλλό για να σπάσει με αυτόν τα δόντια του και να αποκαταστήσει τη γονιμότητα στην περιοχή.

Και στη Γαλλία, όμως, θαυματουργό θεωρείται σε επίπεδο αναπαραγωγικής επιτυχίας το άγαλμα του Victor Noir, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1870 από έναν ξάδερφο του αυτοκράτορα Ναπολέοντα. Ο θρύλος θέλει όσες τρίβουν την «προικισμένη» ανατομία του αγάλματος να έχουν αυξημένη γονιμότητα, καλή σεξουαλική ζωή και να βρίσκουν άνδρα πάνω στον χρόνο. Δεν είναι να αναρωτιέται λοιπόν κανείς γιατί το μόνο σημείο που δεν έχει οξειδωθεί πάνω του τόσα χρόνια είναι εκείνο του καβάλου του.

Το μοναστήρι της Παναγιάς της Τσαμπίκας στη Ρόδο

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail» που αφορά τα «τυχερά» σημεία του πλανήτη, στα οποία ταξιδεύουν τα ζευγάρια με την ελπίδα να αποκτήσουν παιδί, γίνεται αναφορά και στο μοναστήρι της Παναγιάς της Τσαμπίκας στη Ρόδο. «Σύμφωνα με τον θρύλο, άτεκνες γυναίκες που ανεβαίνουν το βουνό ξυπόλυτες για να φτάσουν στο ιερό αυτό σημείο και προσεύχονται για μωρό θα εισακουστούν».
Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι ο όρος είναι να ονομάσουν το πρώτο τους παιδί Τσαμπίκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι «ναοί» της γονιμότητας!,