Ανοίγουν χώρο για τα UFOS

ΚΟΣΜΟΣΑνοίγουν χώρο για τα UFOS Τετάρτη, Φεβρουάριος 17, 2016 - 17:52

Τηλεσκόπιο μεγέθους 30 γηπέδων ποδοσφαίρου, που θα αναζητεί ζωή εκτός του πλανήτη, εκτοπίζει 10.000 Κινέζους από τα σπίτια τους

Σχεδόν 10.000 Κινέζοι θα εγκαταλείψουν αναγκαστικά τα σπίτια τους και θα μετεγκατασταθούν, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου. Πρόκειται για μια γιγάντια συσκευή που κατασκευάστηκε με τη φιλοδοξία να εντοπιστεί κάποια ευφυής εξωγήινη ζωή.

Αποκαλούμενο

από τους επιστήμονες Five Hundred Metre Aperture Spherical Radio Telescope (FAST, Σφαιρικό Ραδιοτηλεσκόπιο Ανοίγματος Πεντακοσίων Μέτρων), καλύπτει μια επιφάνεια όσο 30 γήπεδα ποδοσφαίρου και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία φέτος.

Αγροτική περιοχή

Οι Aρχές κάλεσαν 9.110 ανθρώπους που ζουν σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το ραδιοτηλεσκόπιο να εγκατασταθούν αλλού, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Το FAST, το οποίο έχει ένα σφαιρικό άνοιγμα διαμέτρου 500 μέτρων, είναι εγκατεστημένο σε μια αγροτική ζώνη της επαρχίας Γκουιζού, στη νοτιοδυτική χώρα, ανάμεσα σε τρεις λόφους.

Η μετεγκατάσταση των κατοίκων θα επιτρέψει να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο περιβάλλον σε όρους ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, όπως δήλωσε ο Λι Γιουετσένγκ, υψηλόβαθμος επαρχιακός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Νέα Κίνα. Οι άνθρωποι που θα εγκαταλείψουν τις εστίες τους θα αποζημιωθούν με 12.000 γουάν (δηλαδή περίπου 1.650 ευρώ), ενώ σε ορισμένους θα δοθεί μια συμπληρωματική βοήθεια για τα έξοδα μετεγκατάστασης.

Το FAST, η κατασκευή του οποίου άρχισε τον Μάρτιο του 2011, στοίχισε 1,2 δισ. γουάν (165.000.000 ευρώ). Το ραδιοτηλεσκόπιο αυτό υπερβαίνει σαφώς σε διαστάσεις το ραδιοτηλεσκόπιο του Αρεσίμπο, που βρίσκεται στο νησί του Πόρτο Ρίκο και έχει διάμετρο 305 μέτρα. Ο γενικός διευθυντής της Κινεζικής Εταιρίας Αστρονομίας Βου Σιανγκπίνγκ είχε δηλώσει πέρυσι στο πρακτορείο Νέα Κίνα ότι ο υψηλός βαθμός ευαισθησίας του FAST «θα μας βοηθήσει να αναζητήσουμε ευφυή ζωή έξω από τον γαλαξία μας». Το τηλεσκόπιο εγκαταστάθηκε σε μια απομονωμένη και φτωχή περιοχή, η οποία επελέγη επειδή είναι μακριά από μεγάλες πόλεις, όπως είχε διευκρινίσει τότε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα