Οι γυμνοί ποδηλάτες της Θεσσαλονίκης

15:25 8/6/2015 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΕκτός πρωτοκόλλουΟι γυμνοί ποδηλάτες της ΘεσσαλονίκηςΔευτέρα, Ιούνιος 8, 2015 - 15:19

Αυτή η συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σίγουρα ήταν εκτός... πρωτοκόλλου. Ο συνομιλητής του δεν φορούσε κοστούμι και γραβάτα, ούτε ήταν -έστω- ευπρεπώς ενδεδυμένος, όπως γίνεται συνήθως στις επίσημες επαφές ενός δημάρχου. Το αντίθετο μάλιστα! Ο άνθρωπος που στεκόταν δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη ήταν... ολόγυμνος!

Αδιάψευστος μάρτυρας, ο φωτογραφικός φακός που αποτύπωσε τον Κώστα Τερζόπουλο, έναν από τους εκπροσώπους των διοργανωτών της γυμνής ποδηλατοδρομίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή, να συνομιλεί... τσίτσιδος με τον δήμαρχο λίγο πριν δοθεί η εκκίνηση της φετινής, όγδοης ποδηλατοδρομίας.

Στη διάρκειά της οι εκατοντάδες ποδηλάτες έκαναν πετάλι σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης γυμνοί ή ντυμένοι ελαφρά, έχοντας φροντίσει όμως να καλύψουν τα γυμνά μέρη του σώματός τους βάφοντάς τα με χρώματα. Οι περισσότεροι είχαν στολίσει τα επίμαχα σημεία με φύλλα ως άλλοι πρωτόπλαστοι, τα είχαν διακοσμήσει με ζωγραφιές που αποτύπωναν στολές... ηρώων κόμικς ή απλώς είχαν γράψει συνθήματα υπέρ της χρήσης του ποδηλάτου!

Η βροχή που έπεφτε εκείνη την ώρα ίσως απέτρεψε ορισμένους από το να συμμετάσχουν στην ποδηλατοδρομία. Παρ' όλα αυτά η Θεσσαλονίκη θύμισε (έστω και για λίγες ώρες) Αμστερνταμ ή Κοπεγχάγη, δύο από τις πόλεις που κρατούν τα σκήπτρα στην Ευρώπη στις αστικές μετακινήσεις με ποδήλατο.

«Καλύτερα μιας ώρας πετάλι στη βροχή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά του Ι.Χ.» φώναζαν ρυθμικά -μεταξύ άλλων- οι ποδηλάτες, που αρχικά συγκεντρώθηκαν στο πάρκο ΧΑΝΘ, όπου ετοιμάστηκαν και άρχισαν να κάνουν πετάλι, σε μια προσπάθεια διάδοσης της ποδηλατικής κουλτούρας. «Γυμνή, γυμνή ποδηλατοδρομία, είμαστε η λύση για την κυκλοφορία», «το γυμνό μας σώμα δεν είναι ντροπή, είναι φυσικό και όμορφο πολύ» ήταν μερικά ακόμη από τα συνθήματα.

Νίκος Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα