«Οδοστρωτήρας» ο Χρυσοχοΐδης!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΤα πάντα αλλάζουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη«Οδοστρωτήρας» ο Χρυσοχοΐδης!Πέμπτη, Ιούλιος 11, 2019 - 13:52

❱❱ Οι αλλαγές του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με την επανασύσταση της Ομάδας Δέλτα και την ενίσχυση της ΔΙΑΣ

Του 

Θεοδόση Π. Πάνου

Τα πάντα αλλάζουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά την έλευση του... οδοστρωτήρα Χρυσοχοΐδη, που δεν έχει μόνο γνώση του αντικειμένου, αλλά γνωρίζει άριστα πρόσωπα και καταστάσεις στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη!

Στις προτεραιότητες του νέου υπουργού είναι η επανασύσταση της Ομάδας Δέλτα, με την αμφιλεγόμενη

δράση, τους πολλούς επικριτές αλλά κι άλλους τόσους θαυμαστές.

Ηδη, στην πρώτη σύσκεψη που είχε ο κ. Χρυσοχοΐδης με επιτελικούς αξιωματικούς (με απούσα την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.) ζήτησε σκληρή δουλειά και κινήσεις άμεσα υλοποιήσιμες για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Οι εντολές που έδωσε στον διοικητή της Αμεσης Δράσης είναι να επανδρώσει με επιπλέον αστυνομικούς την Ομάδα ΔΙΑΣ -με την αδιαμφισβήτητη συμβολή στην καταπολέμηση τις εγκληματικότητας- και, παράλληλα, να επανασυσταθεί η Ομάδα Δέλτα, με απώτερο σκοπό να χρησιμοποιηθεί για την καταστολή στο «άβατο» των Εξαρχείων.

Καταστολή

Η συγκεκριμένη ομάδα δεν είχε ποτέ σχέση με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς έργο της ήταν η καταστολή επεισοδίων σε πορείες, συγκεντρώσεις αλλά και στα γήπεδα.

Η επανίδρυση της Ομάδας Δέλτα δεν θεωρείται δύσκολη δουλειά, καθώς οι μηχανές μικρού κυβισμού με τις οποίες κινούνταν είναι αποθηκευμένες και σε καλή κατάσταση, ενώ υπάρχει ο κατάλογος των εκπαιδευμένων αστυνομικών που υπηρετούσαν σε αυτήν, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν μετατεθεί στα ΜΑΤ, την ΟΠΚΕ και τη ΔΙΑΣ.

Αυτή τη φορά, όμως, οι αστυνομικοί δεν θα αφεθούν να δρουν αυτόνομα και ανεξέλεγκτοι, αγνοώντας τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, με αποτέλεσμα να προκαλούν επικρίσεις για άγριους ξυλοδαρμούς χωρίς συλλήψεις, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Αμεση θα είναι και η ενίσχυση της Ομάδας ΔΙΑΣ, ώστε οι μάχιμοι αστυνομικοί που συμμετέχουν στη δίκυκλη αστυνόμευση να φτάσουν τους 2.000, όσους δηλαδή τους είχε αφήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης στην τελευταία του θητεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος, αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή του έμψυχου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως πού υπηρετεί αυτό, αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να αυξηθεί η παρουσία αστυνομικών περιπολιών, πεζών και εποχούμενων, στις γειτονιές της Αθήνας και κυρίως σε αυτές που η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο».

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα