Ο Θέμος νικήθηκε από τον καρκίνο

COVER STORYΔίπλα του στάθηκε σαν βράχος η γυναίκα του ΒασιλικήΟ Θέμος νικήθηκε από τον καρκίνοΤετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019 - 13:09

❱❱ Σοκ! Εδώ και ενάμιση χρόνο ο εκδότης και παρουσιαστής πάλευε γενναία

Ο καρκίνος νίκησε τον «Mr ΟΛΑ» στα 61 χρόνια του. Ο γνωστός εκδότης, δημοσιογράφος και παρουσιαστής Θέμος Αναστασιάδης άφησε χθες την τελευταία του πνοή στην

Ελβετία, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια μαζί με τη σύζυγό του Βασιλική Παναγιωτοπούλου και τα τρία παιδιά τους.

Η είδηση του θανάτου του, που αιφνιδίασε τον δημοσιογραφικό κόσμο, αναρτήθηκε -μεταξύ άλλων- και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που ίδρυσε ο ίδιος μαζί με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και μεγαλούργησε για πολλά χρόνια.

«Με αβάσταχτη οδύνη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της εφημερίδας μας αποχαιρετά τον εμπνευστή, δημιουργό, φίλο, συνάδελφο και πάνω από όλα αδελφό μας Θέμο. Τον Θέμο μας που δεν θα είναι πια κοντά μας, συμπαραστάτης σε χαρές και λύπες, στήριγμα στα ξενύχτια και στις αγωνίες μας, ενεργά συμμέτοχος και με αδιάλειπτη ψυχική κατάθεση στο κυνήγι της είδησης και της δημοσιογραφικής αποκάλυψης. Πάλεψε γενναία με τον καρκίνο εδώ και ενάμιση χρόνο, αντιμετωπίζοντας θαρραλέα και με αξιοπρέπεια το άδικο χτύπημα της μοίρας ως μαχητής που έδωσε αγώνες σε όλη του τη ζωή. Αφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν» αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στο κείμενο των συναδέλφων του.

Ο Θέμος Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιανουαρίου του 1958. Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, εργάστηκε ως πολιτικός - οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Εξπρές», «Ελευθεροτυπία» και «Καθημερινή», στην οποία διατέλεσε και διευθυντής. Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου Αθηναίων. Στη συνέχεια άρχισε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, παρουσιάζοντας χιουμοριστικά talk shows («Νοκ Αουτ», «Μπίλιες»).

Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία υπήρξε η εκπομπή «ΟΛΑ» στον Alpha, που από τα μέσα του 2006 «μετακόμισε» στον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονταν -μεταξύ άλλων- βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές. Στο πλευρό του σε αυτήν βρισκόταν ο Βαγγέλης Περρής, με τον οποίο συνεργαζόταν και στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έως το 2014, οπότε χώρισαν οι δρόμοι τους. Στο «ΟΛΑ» άρχισαν την καριέρα τους και πολλές από τις σημερινές λαμπερές κυρίες της showbiz. Ανάμεσα στα «κορίτσια του Θέμου», όπως τα αποκαλούσαν, ήταν η Ιωάννα Λίλη, η Σίσσυ Χρηστίδου, η Γωγώ Μαστροκώστα, η Ολγα Φαρμάκη, η Δέσποινα Καμπούρη, η Λάουρα Νάργες, η Ναστάζια Μητροπούλου, η Σάσα Μπάστα και η Αγγελίνα Ματαλιωτάκη.

Ο αείμνηστος εκδότης και παρουσιαστής είχε κάνει κι ένα πέρασμα από τον κινηματογράφο, το 2007, κρατώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Νίκου Ζαπατίνα «Το Φιλί της Ζωής», υποδυόμενος τον σύζυγο της Ζέτας Δούκα. Οσο για την πραγματική σύζυγό του Βασιλική Παναγιωτοπούλου, στάθηκε στο πλευρό του σαν βράχος όλα τα χρόνια του έγγαμου βίου τους, αλλά και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, όσο ο ίδιος πάλευε με την ασθένειά του.

Σπάνια συνέντευξη

Ο Θέμος φοβόταν πολύ για την υγεία των αγαπημένων του προσώπων. Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, στο περιοδικό «Crash», είχε πει πως κάποια στιγμή, όταν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα ένα πολύ κοντινό του πρόσωπο, στράφηκε στον Θεό. «Τα ισοπέδωσα όλα. Ο,τι πίστευα. Για πρώτη φορά πήγα σε εκκλησία και γονάτισα. Ζήτησα να σωθεί το άτομο αυτό και να πάρει εμένα. Ηταν και ένας παπάς εκεί, ο οποίος δεν με ήξερε, γιατί ήταν σε μια ελληνική εκκλησία πριν πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Μου λέει “δεν έχω δει τόσο συντετριμμένο άνθρωπο”» είχε πει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα