Ο Σήφης σαρώνει και στο facebook!

17:25 9/7/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Σήφης σαρώνει και στο facebook!Τετάρτη, Ιούλιος 9, 2014 - 17:21

Ο Σήφης Κροκοδειλάκης έγινε... viral! Σε απόλυτο πρωταγωνιστή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύεται ο Σήφης, ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου, που μετά την εμφάνισή του στα νερά του φράγματος των Ποταμών έδωσε ατέλειωτη τροφή για χιουμοριστικά σχόλια και άφθονο γέλιο.

Ο κροκόδειλος, ο οποίος έχει «πολιτογραφηθεί» Κρητικός, ενώ απέκτησε και δικό του προφίλ στο facebook, έχει γίνει το θέμα των ημερών στην

«μπλογκόσφαιρα» και κάθε ανάρτηση που τον αφορά προκαλεί «πανικό» στα social media. Την ίδια ώρα, η σελίδα του έχει ξεπεράσει τα 5.000 «likes» και το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από έξυπνες ατάκες και «πειραγμένες» φωτογραφίες που τον αναπαριστούν σε διάφορες πόζες και ενσταντανέ. Σε μία από αυτές ο Σήφης αγκαλιάζει έναν άλλο κροκόδειλο, προτού αναχωρήσει για το νέο του «σπίτι» στο Ρέθυμνο. «Λοιπόν φεύγω. Πάω Ρέθυμνο» λέει, για να πάρει την απάντηση του πράσινου... φίλου του: «Καλό ταξίδι. Πάρε με όταν φτάσεις»!

Με μουστάκι

Εμπνευσμένη από την κρητική κουλτούρα είναι μια άλλη φωτογραφία, η οποία αναπαριστά τον Σήφη με μουστάκι, στιβάνια και όπλο και η οποία συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Ανέ σας εβαστά, μπαντήξτε στη λίμνη». Αφορμή για γέλιο και χιουμοριστικά σχόλια αποτελεί, τέλος, η φωτογραφία που δείχνει ένα κροκοδειλάκι, το οποίο έχει μόλις σκάσει από το αβγό, να απορεί με την ντοπιολαλιά των γονιών του, αλλά και εκείνη που αναπαριστά την πτώση ενός αλεξιπτωτιστή σε μία λίμνη γεμάτη κροκοδείλους!

Το δημοφιλές ερπετό δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους... μαντιναδολόγους, οι οποίοι του αφιερώνουν τα πιο έξυπνα στιχάκια τους, ενώ η χάρη του έφτασε μέχρι τη Βουλή και τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος παρότρυνε τους «λεβέντες Κρητικούς» να μην πιάσουν τον κροκόδειλο, αντιθέτως, να του βρουν μια... θηλυκιά ώστε το ζεύγος να γίνει η ατραξιόν της περιοχής. Λίγο αργότερα ο Σήφης «απάντησε» στον πρώην υπουργό μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook λέγοντας με νόημα: «Οτι θα ήταν ο Πάγκαλος ο απόλυτος υπερασπιστής της ελεύθερης παρουσίας - διαβίωσής μου στη λίμνη, ομολογώ ότι δεν το περίμενα»!

Εδώ και 13 χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Σερρών ο... διάσημος «Βύρωνας»

Το δικό του μερίδιο δημοσιότητας διεκδικεί αυτές τις μέρες ένας άλλος κροκόδειλος, που είναι εδώ και 13 χρόνια μόνιμος «κάτοικος» του ενυδρείου- ερπετάριου στις Σέρρες! Ο Βύρωνας, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια Crocodylus niloticus (Νείλου), αποτελεί τη «μασκότ» της περιοχής.

Ωστόσο τα τελευταία εικοσιτετράωρα η φήμη του έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και ίσως ευθύνεται γι' αυτό η παρουσία του «αντίζηλού» του στο Ρέθυμνο. Ο Βύρωνας, όπως βαφτίστηκε ο κροκόδειλος από τους κατοίκους της Βυρώνειας στον Δήμο Σιντικής, μεταφέρθηκε από πολύ μικρός στο ενυδρείο, με αποτέλεσμα να έχει εναρμονιστεί πλήρως με το περιβάλλον. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ενυδρείου Γιάννη Μερτζανίδη, προκαλεί τον θαυμασμό των επισκεπτών, οι οποίοι εντυπωσιάζονται όταν τον βλέπουν και ζητούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες γι' αυτόν. Οσο για το σπίτι του, το δημοτικό ενυδρείο - ερπετάριο Βυρώνειας, βρίσκεται δίπλα στον ιστορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του χωριού που το 1913 και κατά την τελική φάση του Β' Βαλκανικού Πολέμου υπήρξε έδρα του Γενικού Στρατηγείου.

Μαρία Μεϊμάρη

Πήγε να πάρει την τροφή από το στόμα του κροκόδειλου!

ΣΚΗΝΕΣ βγαλμένες από ταινία τρόμου εκτυλίχθηκαν σε ζωολογικό κήπο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, όταν κροκόδειλος επιτέθηκε σε υπάλληλο και τον έσυρε με τα δόντια του μέσα στο νερό. Ο 31χρονος Τιμ Μπέρτον, ο οποίος κατάφερε να τη γλιτώσει με μικροτραύματα στα χέρια, ξεκίνησε να ταΐζει κρέας το μήκους 3,7 μέτρων ερπετό, ονόματι Τζον, όμως το κομμάτι έπεσε έξω από την ταΐστρα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κροκόδειλος το άρπαξε και ο υπάλληλος έκανε την αδιανόητη προσπάθεια να του το πάρει μέσα από το στόμα, με αποτέλεσμα να βρεθεί και ο ίδιος στα σαγόνια του. Ο κροκόδειλος έσυρε τον έμπειρο -πλην όμως απρόσεκτο- υπάλληλο στο έδαφος και στη συνέχεια μέσα στο νερό, όπου ο Μπέρτον κατάφερε να ελευθερωθεί.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα