Νέα μέθοδος για σίγουρη εγκυμοσύνη

17:25 9/7/2014 - Πηγή: Espresso
ΥΓΕΙΑΝέα μέθοδος για σίγουρη εγκυμοσύνηΤετάρτη, Ιούλιος 9, 2014 - 17:18

Μια νέα μέθοδο για την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), που υπόσχεται μεγαλύτερη επιτυχία σε σχέση με εκείνες που χρησιμοποιούνται σήμερα, ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία, συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οι ερευνητές βρήκαν έναν νέο και πιο αποτελεσματικό τρόπο ώστε να εντοπίζουν τα έμβρυα που θα εμφυτεύουν στη μήτρα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας κατά 50%, αφού έπειτα από βιοψίες 392 εμβρύων που βρίσκονταν στην πέμπτη ημέρα

της ανάπτυξης, μελέτησαν το κατά πόσο το μιτοχονδριακό DNA που υπάρχει στα πρώτα στάδια του εμβρύου επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της εμφύτευσής του.
Οπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, τα υψηλά επίπεδα DNA από κύτταρα που παράγουν ενέργεια στο έμβρυο αποτελούν ένδειξη ότι η εμφύτευση μάλλον δεν θα πετύχει κι έτσι δεν θα υπάρξει εγκυμοσύνη. Ετσι, με τη νέα μέθοδο θα γίνεται καλύτερη επιλογή εμβρύων και οι πιθανότητες να ακολουθήσει εγκυμοσύνη θα είναι πολύ περισσότερες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», η δρ Ελπίδα Φραγκούλη (από το Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας του πανεπιστημίου και τα εργαστήρια Reprogenetics UK) ανέφερε ότι η ανακάλυψη αυτή δείχνει ότι φαίνεται πως θα υπάρξει ένας νέος, ανεξάρτητος βιοδείκτης για τη βιωσιμότητα του εμβρύου, ο οποίος θα βοηθά τους γιατρούς να επιλέξουν το έμβρυο που θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη.
Πρόσθεσε δε ότι οι πιθανότητες επιτυχίας που υπάρχουν σήμερα κυμαίνονται στο 20%-30%, ποσοστό που θα αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας στο 50% ή και στο 60%, χάρη στον καινούργιο βιοδείκτη. «Είναι πολύ εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο, απαιτεί μόνο μερικές ώρες και παρότι δεν έχει υπολογιστεί ακόμη το συνολικό κόστος, φαίνεται ότι η νέα μέθοδος θα είναι οικονομική» συμπλήρωσε. Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει επίσης ότι οι εκθέσεις για τις δοκιμές της νέας μεθόδου -προς το παρόν- δεν έχουν δημοσιευθεί, ωστόσο έγινε παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας για την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή και Εμβρυολογία στο Μόναχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα