Ο Σήφης έγινε ρεμπέτης

17:46 9/2/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Σήφης έγινε ρεμπέτηςΔευτέρα, Φεβρουάριος 9, 2015 - 17:40

Εγινε τηλεοπτικός σταρ, μαντινάδα, ανέκδοτο, σημαιάκι, ακόμη και... πίτσα και τώρα ήρθε η ώρα να γίνει και τραγούδι! Και μάλιστα ρεμπέτικο!

Ο Σήφης, ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον γνωστό Κρητικό συνθέτη και στιχουργό Βαγγέλη Σαμαράκη.

Πριν

από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το ρεμπέτικο που είναι εμπνευσμένο και αφιερωμένο στο διάσημο ερπετό που πλατσουρίζει στα νερά του Φράγματος Ποταμών από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου.

Οι στίχοι, η μουσική και η εκτέλεση είναι του Βαγγέλη Σαμαράκη που παίζει στο πιάνο και ερμηνεύει το κομμάτι, ενώ μπουζούκι παίζει ο Γιάννης Καλομοίρης, μαντολίνο ο Νίκος Ματζεπετάκης και φυσαρμόνικα ο Δημήτρης Μεϊδάνης. «Ο Σήφης ο κροκόδειλος μια μέρα, στων ποταμών το φράγμα εκεί πέρα, για μπάνιο είχε κατεβεί, απόγευμα Παρασκευή, λιαζόταν και ξυνόταν σε μια ξέρα.

»Για πάπιες και βατράχια είχε ακούσει, στις όχθες πως κολύμπαγαν λεφούσι... Δοκιμασία γευστική, όπως τη λένε μερικοί, σκεφτότανε να κάμει με γιουρούσι. Σήφη, Σήφη, Σήφη μου, Σηφάκι, Σηφάκι μου, καλό κροκοδειλάκι, κολύμπα μες στο φράγμα κατά μόνας, ωστόσο, πρόσεξε καλά πως το φθινόπωρο κυλά και έρχεται ο στρατηγός Χειμώνας.

»Πλιτς πλατς και μακροβούτια μες στο φράγμα... Στο τέλος κάπου κόλλησε το πράγμα.

»Τουρίστες ήρθανε πολλοί... Μα ήταν όλοι τους τρελοί! Περίμεναν να δούνε κάνα θαύμα. Χειμώνιασε και κάποτε εκεί κάτω, ο Σήφης φόρεσε ένα Lacoste φιρμάτο. Το κρύο όμως το βαρύ μια πνευμονία σοβαρή του προκαλεί και τον επάει στον πάτο» είναι τα λόγια του τραγουδιού που τα σπάει στο ίντερνετ.

Στο YouTube

Σε μόνο δύο 24ωρα το τραγούδι του... ρεμπέτη Σήφη είχε 7.000 θεάσεις στο YouTube! Την ίδια ώρα, ο διάσημος πλέον κροκόδειλος συνεχίζει να κάνει αμέριμνος τις βόλτες του στο Φράγμα των Ποταμών, απολαμβάνοντας τη διπλή νίκη του σε βάρος του «κροκοδειλάκια» Ολιβιέ Μπερά που έφυγε άπραγος δύο φορές, αφού δεν κατάφερε να τον τσακώσει, τουλάχιστον για την ώρα!

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα