Ο Ρέμος τρέχει για τον Μόρα!

COVER STORYΟ Ρέμος τρέχει για τον Μόρα!Δευτέρα, Απρίλιος 28, 2014 - 11:35

Στο πλευρό του αδερφού του διεθνούς ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μόρα, του Δημήτρη, βρέθηκε ο Αντώνης Ρέμος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που έκανε στην Αυστραλία για επαγγελματικούς λόγους. Ο τραγουδιστής, που βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή στη χώρα των καγκουρό για περιοδεία, μόλις ενημερώθηκε πως στο δημόσιο νοσοκομείο Alfred της Μελβούρνης νοσηλεύεται ο 34χρονος αδερφός του Ελληνα παίκτη της Ελλάς Βερόνα, έσπευσε να τον επισκεφτεί για να του δώσει κουράγιο. Η απροσδόκητη

αυτή επίσκεψη του Αντώνη Ρέμου συγκίνησε βαθύτατα τον 34χρονο, ο οποίος έπεσε από τα σύννεφα πριν από λίγες ημέρες, όταν του διαγνώστηκε λευχαιμία.
Ο Δημήτρης, που ασχολείται κι εκείνος με τον αθλητισμό (παίζει beach volley), βρισκόταν στην Αυστραλία για ολιγοήμερες διακοπές, όταν αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία που τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Αμέσως του έγινε εισαγωγή προκειμένου οι γιατροί να τον υποβάλουν σε μια σειρά εξετάσεων, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι πάσχει από τη νόσο. Τότε το ιατρικό team τον ενημέρωσε ότι θα έπρεπε να νοσηλευτεί προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα θεραπείες αποκλείοντας του κάθε ενδεχόμενο να ταξιδέψει, όταν εκείνος τους ζήτησε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Νιώθει πλάι του

Οι πρώτοι που ενημερώθηκαν για την κακή αυτή εξέλιξη ήταν η γονείς του Δημήτρη, οι οποίοι λίγα 24ωρα μετά βρέθηκαν δίπλα του, στη Μελβούρνη. Οσο για τον αδερφό του Βαγγέλη, που σοκαρίστηκε όταν έμαθε για την περιπέτεια του αδελφού του, επικοινωνεί καθημερινά μαζί του για να τον νιώθει πλάι του, καθώς φέτος αγωνίζεται στην ιταλική Βερόνα και αυτές τις ημέρες δεν μπορεί να ταξιδέψει στη Μελβούρνη, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Ετσι λοιπόν, όταν οι συνεργάτες του Αντώνη Ρέμου ενημέρωσαν τον τραγουδιστή για την περιπέτεια που περνάει ο 34χρονος Δημήτρης (κατάγεται από τη Λάρισα), εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη έφτιαξε έτσι το πρόγραμμά του, ώστε να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο. Ο Δημήτρης χάρηκε πάρα πολύ όταν τον είδε και όπως λένε άνθρωποι από το περιβάλλον του, αυτή η επίσκεψη του έδωσε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσει τον αγώνα του. Μάλιστα ο αδερφός του Βαγγέλη Μόρα χάρισε στον καλλιτέχνη μια φανέλα του αδερφού του με το νούμερο 18, από τη φετινή του ομάδα, ως αναμνηστικό της συνάντησής τους και γνωρίζοντας ότι ο Αντώνης είναι κι εκείνος λάτρης του ποδοσφαίρου.
Οι δύο άντρες συζήτησαν μεταξύ τους για αρκετή ώρα. Στην παρέα τους βρέθηκε και η μητέρα του Δημήτρη, η οποία είναι ο φύλακας-άγγελός του και δεν έχει φύγει στιγμή από το πλευρό του.
Ο 34χρονος νοσηλεύεται ήδη δύο εβδομάδες στο αυστραλιανό δημόσιο θεραπευτήριο και οι γιατροί συνεχίζουν να κάνουν ό,τι είναι καλύτερο για εκείνον. Οσο για το πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα, προς το παρόν είναι άγνωστο, αφού θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα ο κύκλος θεραπειών που έχει αποφασιστεί από τους γιατρούς που τον παρακολουθούν στο Alfred, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία δημόσια θεραπευτήρια της Μελβούρνης.

Η κινητοποίηση της ομογένειας για τον Δημήτρη

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η περιπέτεια υγείας του Δημήτρη Μόρα η ομογένεια της Αυστραλίας τάχθηκε στο πλευρό του και είναι διατεθειμένη να βοηθήσει με κάθε τρόπο, ώστε να κάνει πιο εύκολη την παραμονή του στη Μελβούρνη. Μάλιστα, επειδή το κόστος της θεραπείας που ακολουθεί είναι αρκετά υψηλό, έχει σημάνει... συναγερμός στους Ελληνες της χώρας, οι οποίοι, μέσω των συλλόγων που έχουν στις πόλεις, θα κινήσουν διαδικασίες ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα γι' αυτόν τον σκοπό.
Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, από αύριο θα αρχίσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διοργανωθούν συναυλίες, έρανοι και άλλες εκδηλώσεις προκειμένου να μαζευτούν χρήματα που θα μπορέσουν να καλύψουν αν όχι όλα τα έξοδα του νεαρού, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος τους. Οπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, η ομογένεια είναι ενωμένη και συσπειρωμένη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν τόσο σημαντικό λόγο.

Τεριάννα Παππά

Keywords
Τυχαία Θέματα