Ο πρόεδρος της Κίνας είχε ζητήσει από τον ΠΟΥ να αποκρύψει ότι η νόσος είναι μεταδοτική!

O Σι Τζινπίνγκ επικοινώνησε προσωπικά με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να του ζητήσει να καθυστερήσει την έκδοση παγκόσμιας προειδοποίησης περί πανδημίας και να αποκρύψει ότι ο νέος κορονοϊός μεταδιδόταν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Την αποκάλυψη κάνει το περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο πληροφορίες από τη μυστική υπηρεσία της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 21 Ιανουαρίου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς

(μικρή φωτό). Μία ημέρα νωρίτερα οι υγειονομικές Αρχές της Κίνας είχαν επιβεβαιώσει ότι ο Covid-19 μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Απώλεια έξι εβδομάδων

Ο Τζινπίνγκ, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας BND, ζήτησε από τον Γκεμπρεγεσούς «να παρακρατήσει πληροφορίες» για τη μεταδοτικότητα του ιού μεταξύ των ανθρώπων, καθώς και «να καθυστερήσει την προειδοποίηση για πανδημία».

«Η BND εκτιμά ότι η πολιτική διαχείρισης των πληροφοριών (σ.σ.: για τον κορονοϊό) από την Κίνα προκάλεσε την απώλεια έξι εβδομάδων» όσον αφορά την παγκόσμια αντίδραση για την αντιμετώπιση του Covid-19, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό. Ο ΠΟΥ, που χαρακτήρισε τις καταγγελίες του δημοσιεύματος «αβάσιμες και ψευδείς», στις 22 Ιανουαρίου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι ο νέος κορονοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ η ανακοίνωσή του με την οποία η ασθένεια Covid-19 ανακηρύχθηκε «πανδημία» βγήκε στις 12 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα