Ο οργασμός δίνει ευτυχία όσο και η αύξηση μισθού

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ οργασμός δίνει ευτυχία όσο και η αύξηση μισθούΤετάρτη, Μάιος 20, 2015 - 13:55

Το συχνό σεξ προσφέρει μεγαλύτερη ευτυχία από το χρήμα, σύμφωνα με έρευνα, η οποία υπολόγισε ότι οι τακτικοί οργασμοί προκαλούν την ίδια ευτυχία με την αύξηση του μισθού κατά 130% κατά μέσο όρο. Μάλιστα η ικανοποίηση που μένει από το σεξ δεν είναι εφήμερη, σε αντίθεση με τον μισθό, αλλά διαρκεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την αύξηση των οικονομικών απολαβών. Στους άντρες δε η ευτυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με τις γυναίκες, καθώς αντιστοιχεί με τη χαρά που παίρνει όποιος βλέπει τον μισθό του να τριπλασιάζεται.

Οι οικονομολόγοι Ράσελ Σμιθ και Ζίμινγκ Τζενγκ, καθηγητές στα πανεπιστήμια Μονάς και Γουόλονγκονγκ της Αυστραλίας, ανέλυσαν από την οικονομική πλευρά τα στοιχεία έρευνας που είχε γίνει πάνω σε 3.821 Κινέζους το 2000. Αφού μελέτησαν τον αντίκτυπο που είχε η σεξουαλική συμπεριφορά στην ψυχολογική τους κατάσταση, τη συνέκριναν με την επίδραση της αύξησης των απολαβών στην ευτυχία τους.

Οπως επισημαίνει η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό οικονομικό έντυπο «Journal of Economic Behavior & Organization, όσοι ή όσες κάνουν σεξ μόνο δύο ή τρεις φορές τον μήνα για να φτάσουν το επίπεδο της ευτυχίας εκείνων που κάνουν σεξ καθημερινά πρέπει να διπλασιάσουν τον μισθό τους. Οι άντρες που έχουν όσες σεξουαλικές επαφές επιθυμούν είναι ευτυχισμένοι σαν να έλαβαν αύξηση 300%. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις γυναίκες. Οσες έχουν πολύ μικρό μισθό δεν παρουσιάζουν καμιά βελτίωση στη διάθεσή τους, ακόμη κι αν κάνουν πολύ σεξ. Εκείνες που λαμβάνουν μέτριο μισθό, από την άλλη, όταν αυξάνεται η συχνότητα των οργασμών τους έχουν σημαντική άνοδο της διάθεσής τους.

Βασίλης Χονδρογιάννης

Keywords
Τυχαία Θέματα