Ο «Ιησούς» υποδύεται τον... Ηρακλή Πουαρό

ΚΟΣΜΟΣΟ «Ιησούς» υποδύεται τον... Ηρακλή ΠουαρόΤετάρτη, Απρίλιος 16, 2014 - 11:45

Το πρόσωπό του είναι ταυτισμένο με τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ», παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε που ο Ρόμπερτ Πάουελ φόρεσε τον χιτώνα του Θεανθρώπου για τη μίνι σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι.


Αν και η σειρά είχε σημειώσει παγκόσμια επιτυχία, με τον ίδιο να κερδίζει πολλά βραβεία για την ερμηνεία του Ιησού, η μετέπειτα καριέρα του δεν είχε την αναμενόμενη πορεία, κυρίως λόγω της ταύτισής του με τον

τόσο σημαντικό αυτό ρόλο.


Σήμερα, ο Ρόμπερτ Πάουελ επιχειρεί να κάνει δυνατό comeback στο θεατρικό σανίδι, υποδυόμενος μια άλλη πολύ αναγνωρίσιμη μορφή. Ακολουθώντας τα βήματα του Πίτερ Ουστίνοφ και του Ντέιβιντ Σάτσετ, ο 69χρονος πλέον Βρετανός ηθοποιός θα υποδυθεί τον αγαπημένο ήρωα της Αγκάθα Κρίστι, Ηρακλή Πουαρό. Εχοντας αποχωριστεί τα μακριά μαλλιά και αντικαταστήσει το μούσι με το χαρακτηριστικό «τσιγκελωτό μουστάκι», ο Πάουελ θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Black Coffee», τη μόνη θεατρική παραγωγή της Κρίστι.


«Είναι ένας πολύ διαφορετικός Πουαρό από αυτόν που υποδυόταν ο Ντέιβιντ Σάτσετ. Δείχνω διαφορετικός, ακούγομαι διαφορετικός και ο χαρακτήρας που έχει γραφτεί είναι πολύ πιο αστείος από της τηλεοπτικής βερσιόν» εξηγεί ο Πάουελ. Η κωμωδία ήταν η πρώτη του αγάπη, όπως εξομολογείται, παρά το γεγονός ότι έχει ταυτιστεί με το δράμα, λόγω του «Ιησού από τη Ναζαρέτ».


Ο ίδιος θυμάται με πολύ ανάμικτα συναισθήματα: «Ηταν πολύ δύσκολο να υποδύομαι τον Ιησού. Δεν το μετανιώνω καθόλου όμως. Εκπλήσσομαι που 38 χρόνια μετά ο κόσμος το θυμάται. Σημαίνει ότι έκανα κάτι καλά κι αυτό είναι πολύ κολακευτικό. Είναι καλό να σε θυμούνται για κάτι ως ηθοποιό, παρά για απολύτως τίποτα» λέει.


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα