Οι «άγγελοι» του Ιταλού πρωθυπουργού Μ. Ρέντσι

ΚΟΣΜΟΣΟι «άγγελοι» του Ιταλού πρωθυπουργού Μ. ΡέντσιΤετάρτη, Απρίλιος 16, 2014 - 11:45

Εμπιστοσύνη στις γυναίκες αποδεικνύει ακόμα μία φορά ότι έχει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας. Ο Ματέο Ρέντσι φέρνει νέο αέρα ακόμα και σε μεγάλους οργανισμούς που ανέκαθεν είχαν άντρες «κυβερνήτες». Μόνο που ο δυναμικός πρωθυπουργός δεν επέλεξε οποιεσδήποτε γυναίκες. Διαλέγει τις καλύτερες για κάθε τομέα.

Πρώτη -και ίσως ισχυρότερη όλων- είναι η πρώην επικεφαλής της Ιταλικής Ενωσης Βιομηχάνων. Η Εμα Μαρτσεγκάλια αναλαμβάνει

την εταιρεία υδρογονανθράκων Eni, ενώ στην ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Ηλεκτρικής Ενέργειας διορίστηκε η Πατρίτσια Γκριέκο, η οποία στο παρελθόν έχει χρηματίσει πρόεδρος της επιχείρησης του κλάδου της πληροφορικής Olivetti, που είναι εκ των κορυφαίων στον τομέα. Τέλος, εκπρόσωπος του μόνο κατ' όνομα «ασθενούς» φύλου αναλαμβάνει το τιμόνι και στα ιταλικά ταχυδρομεία (Poste Italiane). Η νέα πρόεδρος ονομάζεται Λουίζα Τοντίνι κι αν το όνομα δεν λέει τίποτα σε πολλούς μη Ιταλούς, αρκεί το γεγονός ότι είναι μέλος μιας οικογένειας η οποία είναι γνωστή για τη δραστηριοποίησή της στον τομέα των κατασκευών.

«Πρόκειται όντως για μια σημαντική αλλαγή, με αναβάθμιση και αξιοποίηση των γυναικών, αλλά πρέπει να σημειώσουμε παράλληλα ότι οι θέσεις των διευθυνόντων συμβούλων, που έχουν άμεση σχέση με την οικονομική διαχείριση των εταιριών παραμένουν σχεδόν πάντα μονοπώλιο των αντρών» σχολίασε η γνωστή Ιταλίδα δημοσιογράφος Λίλι Γκρούμπερ.

Ο ίδιος ο Ρέντσι τόνισε, από την πλευρά του, ότι «η γυναικεία παρουσία είναι ένδειξη μιας πρωταγωνιστικής δύναμης που ζητούσε εδώ και πολύ καιρό πλήρη αναγνώριση και στον δημόσιο τομέα». Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης αναφέρθηκε εξάλλου ξανά στην ανάγκη να περισταλούν οι απολαβές των μάνατζερ του Δημοσίου διαμηνύοντας ότι οι ετήσιοι μισθοί των νέων επικεφαλής των δημόσιων επιχειρήσεων θα έχουν όριο τα 238.000 ευρώ ετησίως μικτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα