Ο Γουίλι Γουόνκα «έφυγε» στο σπίτι του ακούγοντας τζαζ

ΚΟΣΜΟΣΟ Γουίλι Γουόνκα «έφυγε» στο σπίτι του ακούγοντας τζαζΤετάρτη, Αύγουστος 31, 2016 - 16:50

Στην αγκαλιά των δικών του, ακούγοντας ένα από τα αγαπημένα του κομμάτια, έφυγε από τη ζωή ο πρωταγωνιστής του «Γουίλι Γουόνκα» Τζιν Γουάιλντερ, σε ηλικία 83 ετών. Ο αγαπημένος ηθοποιός μικρών και μεγάλων «έφυγε» στο σπίτι του στο Στάμφορντ κρατώντας τα χέρια των στενών συγγενών του, λίγη ώρα αφότου απόλαυσαν όλοι μαζί το αγαπημένο του φαγητό.

Οπως αποκάλυψε ο ανιψιός

του Τζόρνταν Γουόκερ - Πέρλμαν, ο Γουάιλντερ πέθανε ύστερα από επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ, ασθένειας που κρατούσε κρυφή, γιατί δεν ήθελε να αναστατώσει τους φαν του και τα παιδιά να συνδέσουν τη φιγούρα του Γουίλι Γουόνκα με τη νόσο. «Καθώς κρατούσε τα χέρια μας και έπαιρνε την τελευταία αναπνοή του, από τα ηχεία ακούστηκε τυχαία ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του. Η Ελα Φιτζέραλντ τραγουδούσε “Somewhere over the rainbow”, καθώς εκείνος έφευγε μακριά» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Ο Τζερόμ Σίλμπερμαν, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Τζιν Γουάιλντερ, γεννήθηκε στο Μιλγουόκι. Οι πρώτες δουλειές του ήταν στο Μπρόντγουεϊ, ενώ η πρώτη εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη έγινε στο «Μπόνι και Κλάιντ». Η τρέλα που μετά βίας συγκρατούσε τον έκανε σύντομα αγαπημένο πρωταγωνιστή του Μελ Μπρους, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του σε ταινίες όπως οι «Δυο τρελοί παραγωγοί», «Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες» και «Φρανκενστάιν Τζούνιορ». Ηταν δύο φορές υποψήφιος για βραβείο Οκαρ, για τον ρόλο του στους «Παραγωγούς» αλλά και για το σενάριο της παρωδίας «Φρανκενστάιν Τζούνιορ», το οποίο είχε συνυπογράψει με τον Μπρουκς, ενώ κέρδισε βραβείο Emmy το 2003 για τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Will and Grace».

Keywords
Τυχαία Θέματα