«Παρέλαση» με χορευτές του κόσμου

SHOWBIZ«Παρέλαση» με χορευτές του κόσμουΤετάρτη, Αύγουστος 31, 2016 - 16:26

Μουσικοί και χορευτές, ντυμένοι με τις πλουμιστές παραδοσιακές φορεσιές τους, από την Αργεντινή, την Παραγουάη, την Κόστα Ρίκα, τη Βραζιλία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, την Ινδονησία και φυσικά την Ελλάδα έδωσαν χθες το μεσημέρι ραντεβού με τους Αθηναίους έξω από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα.

Από

εκεί ξεκίνησε η ευφάνταστη μουσικοχορευτική τους παρέλαση, μια δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής «Χορευτές του κόσμου - Earthdancers», το οποίο σηκώνει αυλαία σήμερα στην Αθήνα.

Στους δρόμους της Πλάκας

Η πομπή ξεκίνησε έξω από τη Βουλή, αφού πρώτα οι χορευτικές ομάδες «συστήθηκαν» στο κοινό παρουσιάζοντας ένα ολιγόλεπτο χορευτικό! Αμέσως μετά οι πρωταγωνιστές κατηφόρισαν την οδό Ερμού, πάντα υπό τους ήχους των παραδοσιακών μελωδιών τους, και αφού πέρασαν από την Καπνικαρέα «ξεχύθηκαν» στα δρομάκια της Πλάκας. Μάλιστα, καθ' όλη τη διάρκειά της η πομπή διακοπτόταν από τις ζωηρές αντιδράσεις του κόσμου, που δεν σταματούσε να τους απαθανατίζει με τα κινητά τηλέφωνα!

Η παρέλαση κατέληξε στην οδό Κυδαθηναίων, ενώ σήμερα το βράδυ οι χορευτές θα βρεθούν στο Κηποθέατρο Παπάγου για την έναρξη του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής «Χορευτές του κόσμου - Earthdancers». Στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου οι συντελεστές θα βρεθούν στο Ευριπίδειο Θέατρο της Ρεματιάς, ενώ στις 4 του μήνα η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει στο Κατράκειο της Νίκαιας.

Να σημειωθεί πως όλοι οι χορευτές την Παρασκευή θα επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης και θα ανηφορίσουν στον Ιερό Βράχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα