Ο Ελληνας Superman που ξέρει από bodybuilding

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Ελληνας Superman που ξέρει από bodybuildingΚυριακή, Ιούλιος 13, 2014 - 13:00

Τον γοητευτικό δημοσιογράφο Κλαρκ Κεντ ή αλλιώς τον αγαπημένο υπερήρωα μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο «Superman» βλέπουν στα μάτια του Χρήστου Ρετέλα κορυφαίοι Ελληνες και ξένοι πρωταθλητές του body building. Με εμφάνιση που κόβει την ανάσα και κορμί που θα ζήλευαν πολλοί από τους

συναθλητές του, ο Ρετέλας διεκδικεί επάξια πλέον μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη των πιο καλογυμνασμένων ανδρών του body building στην κατηγορία athletic. Ηδη από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του στα «Ms and Mrs Hellas», που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στη χώρα μας, ο Χρήστος Ρετέλας όχι μόνο κατάφερε να ξεχωρίσει, αλλά και να ανέβει σε μία από τις πιο υψηλές θέσεις του βάθρου στην κατηγορία του, κάνοντας ένα ολόκληρο αμφιθέατρο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του και κατά τη διάρκεια της επίδειξής του, αλλά και στη συνέχεια, την ώρα της απονομής.

Για όλους όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι αθλητής του body building, ο 32χρονος γυμναστής έχει καταφέρει κάτι πραγματικά ακατόρθωτο, αφού με τη γενική εικόνα του που στηρίζεται στην υψηλή αισθητική, όχι μόνο εντυπωσιάζει, αλλά ανεβάζει και στα μάτια του κόσμου ένα επιπλέον σκαλί το άθλημα που δημιουργεί όσο κανένα άλλο πολλά και ποικίλα σχόλια. «Το να είσαι αθλητής του body building δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει, όπως και σε όλα τα αθλήματα, πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση, σωστή προπόνηση και πολλές διατροφικές θυσίες. Εμένα στο πρόγραμμα της προετοιμασίας μου που κράτησε 3,5 μήνες μού έλειψαν απίστευτα τα γλυκά» εξομολογείται στην «Espresso της Κυριακής» ο Χρήστος Ρετέλας που μας αποκάλυψε πολλά από τα μυστικά της επιτυχίας του.

Η προετοιμασία

«Πάντα μου άρεσαν τα σωστά και καλογυμνασμένα κορμιά, τα οποία μοιάζουν με φυσικά και δεν ξεφεύγουν από την πραγματικότητα. Αλλωστε η κατηγορία στην οποία συμμετέχω είναι τέτοια, που ο αθλητής δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μοιάζει με "γραμμωμένη μπριζόλα", όρος τον οποίο απεχθάνομαι, αλλά επιβάλλεται να είναι πιο ποιοτικός την ώρα της προετοιμασίας του, αλλά και του αγώνα. Εκτός από την προπόνηση, τη διατροφή, τα σωστά συμπληρώματα, σημαντικό ρόλο παίζει η περιποίηση του σώματος καθ΄ όλη τη διάρκεια, αλλά και η εκμάθηση του σωστού ποζαρίσματος που μέσα από το εύρος της κίνησης θα αναδειχθούν οι μύες του κορμιού».

Η πειθαρχία

Οπως εξηγεί και στη συνέντευξή του ο Χρήστος Ρετέλας, πάντα αγαπούσε τη γυμναστική σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια που ασχολούνταν με την ακροβατική ενόργανη, γεγονός που τον βοήθησε πολύ στο να είναι σήμερα ένας πειθαρχημένος αθλητής του body building ή της σωματοδόμησης, όπως είναι ο ελληνικός όρος, ο οποίος δεν παρεκκλίνει ποτέ από τους στόχους που κάθε φορά βάζει. «Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με το άθλημα αυτό, απλώς μετά τη γνωριμία και τη συνεργασία μου με τον γκουρού του body building στη χώρα μας, τον σπουδαίο Χαράλαμπο Σαρακίνη, το αποφάσισα. Από τη στιγμή που βρέθηκα δίπλα του αισθάνθηκα τη σιγουριά ότι θα μπορούσε να με κάνει το επόμενο αστέρι του body building και δεν έπεσα καθόλου έξω. Τον ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για όλη τη φάση της προετοιμασίας που ήταν κοντά μου» εξηγεί ο 32χρονος personal trainer, ο οποίος μοιράζεται με τους αναγνώστες τις στιγμές που βρέθηκε στο stage των πανελλήνιων αγώνων «Ms and Mrs Hellas 2014» που διεξήχθησαν πριν από λίγες εβδομάδες.

Η εμπειρία

«Η αλήθεια είναι πως είχα συνηθίσει λόγω της ακροβατικής ενόργανης να παρουσιάζω το πρόγραμμά μου μπροστά σε κόσμο, με αποτέλεσμα την ώρα εκείνη να μην τα χάσω ή κάνω κάποιο λάθος. Εζησα μια πολύ ωραία και αξέχαστη εμπειρία με δυνατά συναισθήματα. Πραγματικά η αποδοχή και το χειροκρότημα του κόσμου από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα ήταν τέτοια που μεμιάς ξέχασα την κούραση που αισθανόμουν, αρκεί να σκεφτεί κάποιος πως το τελευταίο 24ωρο ήμουν μόνο με μισό κιλό νερό. Ακόμη κι αυτό ήταν ένα προσωπικό μου στοίχημα το οποίο κέρδισα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για καλλιστεία ομορφιάς, μιλάμε για αγώνες που μπορεί να έχουν ως πρωταγωνιστή και γνώμονα αξιολόγησης το κορμί, ωστόσο χρειάζεται απίστευτη αυτοσυγκέντρωση από τον διαγωνιζόμενο, ώστε οι πόζες που θα πάρει να είναι εκείνες που κολακεύουν τόσο εκείνον στο σύνολο όσο και το σημείο που θέλει να παρουσιάσει κάθε φορά. Σε αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ και η ειδική κρέμα που φοράμε λίγο πριν από τον αγώνα, που δεν μας χαρίζει μόνο σκούρο χρώμα -όπως νομίζουν λανθασμένα κάποιοι-, αλλά κλείνει τους πόρους του σώματος με αποτέλεσμα να αυξάνει τη φλεβικότητα».

Ο αγώνας συνεχίζεται

ΓΙΑ το μέλλον ο 32χρονος Ζακυνθινός γυμναστής είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος, αφού το ταξίδι του στον κόσμο των αγώνων body building συνεχίζεται. Αυτή τη φορά μάλιστα ο Χρήστος Ρετέλας ανεβάζει τον πήχη πιο ψηλά και στοχεύει στη συμμετοχή του στα «Ms and Mrs Universe», όπου εκεί θα προσπαθήσει να αποδείξει στον εαυτό του πως τα όνειρα δεν είναι πάντα άπιαστα, αφού μπορούν να πραγματοποιηθούν, αρκεί με θετική σκέψη και σωστή δουλειά να πετύχεις τον στόχο σου. «Με τα "Ms and Mrs Hellas 2014" κάναμε απλώς την αρχή τώρα ανεβάζουμε τον πήχη και συνεχίζουμε. Αλλωστε αυτά είναι και τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κόσμο που πιστεύει σε εμένα και που θεωρεί πως μπορώ να καταφέρω πολλά για το αγώνισμα και τη χώρα μου. Τη χώρα που δημιούργησε τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τη χώρα του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη με το θρυλικό "νους υγιής εν σώματι υγιεί"» καταλήγει ο Ελληνας «Superman» Χρήστος Ρετέλας.

Στα χέρια του personal trainer των celebrities

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ και μεγαλωμένος στην πανέμορφη Ζάκυνθο, ο Χρήστος υπήρξε πάντα ένα δυνατό και καλλίγραμμο παιδί, ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού μέσα από τις σπουδές που ακολούθησε ήθελε να μάθει τα πάντα γύρω από το ανθρώπινο σώμα. Σε αυτό τον βοήθησε πάρα πολύ και η επαγγελματική σχέση που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια με τον personal trainer Τάσο Χαμπέρη, γνωστό για τις συνεργασίες του με διάσημα μοντέλα, όπως η Χάιντι Κλουμ και η Ζιζέλ, καθώς και με τον Μίκαελ Σουμάχερ. «Αισθάνομαι πραγματικά τυχερός που στη ζωή μου μπήκε ένας τόσο σπουδαίος γυμναστής, όπως είναι ο Τάσος Χαμπέρης. Ο κόσμος πρέπει να μάθει πως η γυμναστική δεν είναι μόνο σετ και επαναλήψεις, αλλά είναι και πολλά άλλα που ελάχιστοι γνωρίζουν στον χώρο μας. Υπάρχουν άτομα που δηλώνουν επαγγελματίες γυμναστές την ώρα που οι γνώσεις τους περιορίζονται μόνο σε κάποια σεμινάρια που έχουν παρακολουθήσει. Οχι, δεν είναι μόνο αυτό, αρκεί να αναλογιστεί κάποιος πως το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής δεν μπορούν να το ακολουθήσουν δύο άτομα που έχουν την ίδια ηλικία ή τα ίδια κιλά. Κάθε άτομο θέλει ξεχωριστό ασκησιολόγιο και αυτό γιατί κάθε σώμα είναι μοναδικό. Οι απαιτήσεις και οι ανάγκες διαφέρουν από άτομο σε άτομο, γι΄ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που από λάθη που έγιναν την ώρα της προπόνησής τους σταμάτησαν να γυμνάζονται και αυτό πραγματικά με στενοχωρεί, αφού τα οφέλη από την άσκηση για το ανθρώπινο σώμα είναι πάρα πολλά» εξηγεί ο Χρήστος Ρετέλας που φωτογραφήθηκε μαζί με τον Τάσο Χαμπέρη στο στούντιο του personal trainer στο Κολωνάκι.

Θάνος Μακρογαμβράκης
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Keywords
superman, bodybuilding, bodybuilding, superman, ευχαριστώ πολύ, ολυμπιακοί αγώνες, κλαρκ, building, εμφάνιση, mrs, hellas, σημαίνει, espresso, μύες, stage, γνώμονα, πήχη, συμμετοχή, universe, νους, σετ, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη ειναι ωραια, τι σημαινει, δυνατα, διατροφη, δουλεια, ονειρα, προγραμμα, φυσικη, ωρα, mrs, αγωνες, αισθητικη, ανθρωπινο σωμα, απιστευτα, ατομο, εβδομαδες, γεγονος, γνώμονα, γνωριμια, εμφάνιση, ευχαριστώ πολύ, ζακυνθο, ζωη, ζιζελ, ζωη μου, υγιης, ιδια, ιδιο, ηλικια, υποθεση, θετικη σκεψη, εικονα, κιλα, κλαρκ, λαθη, λαθος, ματια, μηνυματα, μηνες, μοντελα, μυστικα, νερο, παντα, ονομα, ορος, παιδι, ρολο, σεμιναρια, σετ, συνεχεια, συμμετοχή, συμπληρωματα, σωμα, σχολια, τασος, υψηλη, φυσικα, φορα, χαιντι, χρηστος, χρωμα, αγωνας, building, γνωσεις, hellas, χωρα, ιδιαιτερα, ιουλιος, μοιαζει, μπροστα, μύες, πήχη, ποζες, σημαίνει, stage, ταξιδι, τυχερος, θεσεις, χερια
Αναζητήσεις
γκει bodybuilder αθηνα, σαρακινησ bodybuilding
Τυχαία Θέματα