Ο ξεσηκωμός για το φιλέτο της Ζακύνθου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ ξεσηκωμός για το φιλέτο της ΖακύνθουΣάββατο, Ιούλιος 12, 2014 - 13:00

Σάλο και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ζακύνθου η επικείμενη μεταβίβαση μιας μεγάλης έκτασης 15.000 στρεμμάτων στις περιοχές Αναφωνήτρια, Μαριές και Βολίμες στα ορεινά του νησιού, η οποία μάλιστα περιβάλλει την περίφημη ακτή του Ναυαγίου, που αποτελεί το πιο διάσημο τουριστικό σημείο της Ζακύνθου και μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες παραλίες σε όλο τον πλανήτη!

Ως πωλητές εμφανίζονται οι απόγονοι της οικογένειας ευγενών Φλαμπουριάρη, από τις πιο παλιές

της Ζακύνθου, με τίτλους από τον 17ο αιώνα, ενώ με τις αγοραπωλησίες φέρεται να σχετίζεται μια εταιρία συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ, που δραστηριοποιείται στο διεθνές real estate. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και περίπου έναν μήνα έχει κατατεθεί στη ΔΟΥ Ζακύνθου συμβόλαιο αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά και ποσό 400.000 ευρώ ως προκαταβολή για τον φόρο μεταβίβασης. Ομως, η Εφορία φέρεται να κοστολογεί το ακίνητο με τη διπλάσια αξία, δηλαδή, στα 18 εκατομμύρια ευρώ!

Για την προς πώληση έκταση εμφανίζεται να διατηρεί τίτλους ιδιοκτησίας και η Εκκλησία, καθώς σε αυτήν -εκτός από τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου- περιλαμβάνονται η μονή της Αναφωνήτριας όπου μόνασε ο πολιούχος του νησιού Αγιος Διονύσιος και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών. Ο μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Ζακύνθου και ότι η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή.

«Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να πουλάνε ανενόχλητοι ό,τι και όποιες εκτάσεις θέλουν. Εμείς για τον Αγιο Γεώργιο Κρημνών έχουμε κώδικες αδιαμφισβήτητους. Θα προχωρήσουν οι ακυρότητες. Ευτυχώς η Κτηματική και η Δασική Υπηρεσία έχουν επιμεληθεί. Θα διεκδικήσω και θα κινηθώ εγώ αποκλειστικά» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Θα διεκδικήσω μέσα από την Περιφέρεια να ακυρωθεί η πράξη αγοραπωλησίας. Θα γίνει η προσφυγή, ως πολίτης που σέβεται τον εαυτό του» δήλωσε για την αγοραπωλησία ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσης Μυλωνάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα