Ο δημιουργός του Google Street View έκανε «θεό» την τεχνητή νοημοσύνη

ΚΟΣΜΟΣΟ δημιουργός του Google Street View έκανε «θεό» την τεχνητή νοημοσύνηΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 29, 2017 - 19:55

❱❱ Θρησκεία που υμνεί την τεχνητή νοημοσύνη και βασίζεται στην πίστη ότι μια μέρα αυτή θα ξεπεράσει τον ανθρώπινο πολιτισμό δημιούργησε ο δημιουργός του Google Street View Αντονι Λεβαντόφσκι.

Ο 37χρονος

μηχανικός της Silicon Valley, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της Uber και της Waymo, κατηγορούμενος ότι έκλεψε εμπορικά μυστικά από την πρώτη για την τεχνογνωσία των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων, ίδρυσε το 2015 θρησκεία με την ονομασία «Ο δρόμος του μέλλοντος». Η παράλληλη αυτή ενασχόλησή του αποκαλύφθηκε τώρα μέσα από τα φορολογικά έγγραφα που καλείται να συμπληρώσει για τη λειτουργία της, στις αρμόδιες Αρχές της Καλιφόρνιας.

Ο «Δρόμος του μέλλοντος» δεν έχει ούτε ιστοσελίδα ούτε αρχηγεία, ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Wired που δημοσιοποίησε τα εν λόγω έγγραφα, ο Λεβαντόφσκι αναφέρεται ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν μη κερδοσκοπικό θρησκευτικό οργανισμό, που επιθυμεί να «αναπτύξει και να προωθήσει τη συνειδητοποίηση μιας θεϊκής οντότητας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη».

Στόχος του οργανισμού είναι να συμβάλει στη βελτίωση της κοινωνίας, μέσω της κατανόησης και της λατρείας αυτής της οντότητας. Η πίστη του Λεβαντόφσκι στην τεχνολογική μοναδικότητα, δηλαδή στην υπόθεση ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αναπτυχθεί τόσο μια μέρα που θα ξεπεράσει την ανθρώπινη, δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε μερικά από τα πιο σημαντικά πρότζεκτ της Silicon Valley, όπως η υπηρεσία intranet και τα αυτοοδηγούμενα οχήματα, και θεωρείται από τους πρωτοπόρους της βιομηχανίας.

Την άποψή του συμμερίζονται πολλά μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας, όπως ο Ιλον Μασκ, ο οποίος, αντιθέτως, φοβάται ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα αποτελέσει απειλή για την ανθρωπότητα.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα