Ο απελπισμένος, αλυσοδεμένος νοσηλευτής και ο... φρεσκοκουρεμένος Αλέξης Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Ο απελπισμένος, αλυσοδεμένος νοσηλευτής και ο... φρεσκοκουρεμένος Αλέξης ΤσίπραςΠέμπτη, Ιούνιος 30, 2016 - 15:41

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Η προσεγμένη εμφάνιση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και το καθημερινό δράμα όσων (ακόμη) εργάζονται

Ο Αλέξης Τσίπρας

κουρεύτηκε εν όψει των ταξιδιών του, που θα διαρκέσουν ένα δεκαήμερο, και τους νοσηλευτές τους και τους γιατρούς τούς άφησε να κουρεύονται μόνοι τους, για να βρουν άκρη. Απελπισία και μόνο δείχνει η εικόνα του αλυσοδεμένου νοσηλευτή-προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγ. Δημήτριος» Δημήτρη Μαυρόπουλου. Αλυσοδεμένοι είμαστε όλοι, πρόεδρε. Εντρομος ο πατέρας μου διαπίστωσε χθες την περικοπή της πενιχρής σύνταξής του κατά επιπλέον 170 ευρώ! «Κατήφορος», αλλά όχι με τη Ζωή Λάσκαρη, παρά με τον αριστερότατο ΣΥΡΙΖΑ.
Λεζάντα: Ο Αλέξης Τσίπρας κουρεμένος και κουστουμαρισμένος στις Βρυξέλλες. Κάτω: Ο αλυσοδεμένος νοσηλευτής-πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγ. Δημήτριος» Δημήτρης Μαυρόπουλος

Η...προσφορά του large Νίκου Κοτζιά

Πόσο όμορφο είναι να είσαι υπουργός και να μπορείς με το αεροπλάνο σου να πας να πάρεις τον φίλο σου για να τα πείτε εν πτήσει! Αυτό έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος, ταξιδεύοντας για Βαρσοβία προκειμένου να λάβει μέρος σε σύνοδο υπουργών με θέμα το Brexit, έκανε μια στάση στη Σόφια, για να πάρει μαζί τον φίλο του.

Ο Βούλγαρος ομόλογός του Ντάνιελ Μίτοφ ευχαρίστως δέχθηκε (ποιος, άλλωστε, θα έλεγε όχι σε τέτοια πρόσκληση) και έτσι οι δυο τους συνταξίδεψαν και μίλησαν αρκετά στη διάρκεια της πτήσης. Χαλαρές στιγμές της διπλωματίας, τις οποίες ο καλός υπουργός εκμεταλλεύεται, για να ξεφύγει από τη σκληρή πολιτική πραγματικότητα. Με άλλα λόγια: «Οταν βλέπω αεροπλάνο, μου 'ρχεται να σου την κάνω»!

Λάτρης των pochettes και ο Γιάννης Καλλιάνος

Τι; Mόνο ο πρωθυπουργός θα φοράει μαντιλάκια; Υπάρχουν κι άλλα ωραία αγόρια στη Βουλή. Λάτρεις των μικρών μαντιλιών για το κοστούμι, των γαλλικών pochettes (ποσέτ) είναι ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης και ο εκπρόσωπός τους Γιάννης Καλλιάνος. Το φορούν πολύ συχνά στα κοστούμια τους και συνήθως το εν λόγω μαντιλάκι είναι διπλωμένο με το λεγόμενο «δίπλωμα του αρχιτέκτονα», καθώς είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο και καθόλου ανέμελο, όπως άλλα. Υπάρχουν συνολικά 16 διαφορετικοί τρόποι διπλώματος του pochette. Το ξέρατε αυτό; Λεβέντη μου, τα λεβεντόπαιδά σου σκίζουν... pochettes!

Ο γιος του Ζαγορίτη κοντά στη Χίλαρι

Υψηλότατη πλέον είναι η μετανάστευση στο εξωτερικό. Με αυτή την ωραία αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης δεν θα μείνει Ελληνας στην Ελλάδα. Ο νεαρός δικηγόρος Μάκης Ζαγορίτης, γιος του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή Λευτέρη Ζαγορίτη, που εδώ και κάποια χρόνια εργάζεται στην επικοινωνιακή ομάδα του Γιούνκερ, ετοιμάζει βαλίτσες για πιο μακριά... Για Αμερική! Σύντομα θα βρεθεί στο επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον, για να παρακολουθήσει από κοντά μια τέτοια ιδιαίτερη πολιτική καμπάνια και στη συνέχεια τις εκλογές.

(!)



Ο Μίκελ Χατζηγάκης, γιος του πρώην υπουργού Γεωργίας Σωτήρη Χατζηγάκη, πάει να εργαστεί ως υπότροφος στο Χάρβαρντ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης φεύγει τον Σεπτέμβριο για δύο χρόνια για τις ΗΠΑ. Δέχθηκε τη θέση του επικεφαλής της έδρας του Ιδρύματος Καραμανλή στο Πανεπιστήμιο Ταφτς στη Βοστόνη. Κι έχει ο Θεός!

*

Τρελάθηκε η Τζίνα Βαρδινογιάννη, που χθες το απόγευμα έπινε τον καφέ της στου Ζonar's, με τα εκπληκτικά σοκολατάκια μέντας που σερβίρουν και πήρε μαζί της πακετάκι. Ως γνωστόν, αυτά τα θρυλικά σοκολατάκια ήταν και είναι τα αγαπημένα της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας.

Keywords
Αναζητήσεις
βουλευτής ένωση κεντρωων ρωσίδα
Τυχαία Θέματα