Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στον Άρειο Πάγο με αμαξίδιο και μάσκα

Με αναπηρικό καροτσάκι επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τον Αρειο Πάγο ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και διεκδικητής της αρχηγίας του κόμματος Ακης Τσοχατζόπουλος. Φανερά καταβεβλημένος και φορώντας προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο για τον κορονοϊό πέρασε την είσοδο του δικαστικού μεγάρου και κατευθύνθηκε προς το Πρωτόκολλο της Εισαγγελίας.

Ο

Ακης Τσοχατζόπουλος είχε καταδικαστεί τον Οκτώβριο του 2017 σε ποινή κάθειρξης 19 ετών χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων την περίοδο που ήταν υπουργός Αμυνας.
Μαζί του είχαν καταδικαστεί η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη (οκτώ χρόνια), η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Μολντενάουερ (τέσσερα χρόνια), η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου (οκτώ χρόνια) και μια σειρά από άλλοτε στενούς συνεργάτες του, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Γιάννης Σμπώκος (οκτώ χρόνια).

Στο Πρωτόκολλο του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε αναφορά-υπόμνημα, μέσω του οποίου υποστηρίζει ότι κατά την ακροαματική διαδικασία στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο τον καταδίκασε, δεν ανέδειξε όπως θα έπρεπε τους ισχυρισμούς του, με αποτέλεσμα να εκδοθεί για εκείνον αρνητική απόφαση. Κατά την παραμονή του στον Άρειο Πάγο δεν συναντήθηκε με κάποιον εισαγγελικό ή άλλον δικαστικό λειτουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα