Ο Αϊ-Βασίλης κάνει υπερωρίες

ΚΟΣΜΟΣΟ Αϊ-Βασίλης κάνει υπερωρίεςΤετάρτη, Δεκέμβριος 24, 2014 - 15:15

Από τα βάθη των ενυδρείων και την παγωμένη θάλασσα ως τα ψηλά βουνά, και από τις ταράτσες κτιρίων ως το Ιράν, ο Αϊ-Βασίλης έχει αυτές τις ημέρες την τιμητική του αλλά και πολλή δουλειά. Αυτό όμως ουδόλως του στερεί το χαμόγελο - έστω με εξαίρεση την περίπτωση της σύλληψης. Και πάλι χτυπά το κουδουνάκι του, άλλοτε για να προσκαλέσει τα παιδιά κι άλλοτε για να «ξυπνήσει» συνειδήσεις.

Αποστολή

Οποια και να 'ναι η αποστολή του αγαπημένου αγίου των μικρών, σίγουρα ο ηλικιωμένος, καλοσυνάτος

παππούλης με την κόκκινη στολή βρίσκεται πάντα στα όνειρα, άσχετα με το αν θα ικανοποιήσει την επιθυμία κάθε παιδιού. Αυτό, όπως οι μεγάλοι γνωρίζουν, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με κυριότερο τις «αντοχές» των γονιών. Ακόμα όμως κι αν το δώρο δεν είναι το αναμενόμενο, ο Αϊ-Βασίλης προσφέρει χαρά -και προβληματισμό κάποια φορά- σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ιαπωνία

Μπορεί η στολή του Αϊ-Βασίλη να μην είναι ακριβώς στις προδιαγραφές των στολών που φορούν οι δύτες, αφού όμως προέχει η διασκέδαση μικρών και μεγάλων, ο δύτης στο Sunshine Aquarium, που βρίσκεται στην ιαπωνική πρωτεύουσα, πιάνει δουλειά αδιαμαρτύρητα. Ταΐζει ψάρια και σαλάχια, ντυμένος με τη στολή του αγαπημένου αγίου, ρισκάροντας ίσως, αφού τα σαλάχια μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα.

Ν. Κορέα

Ο Αϊ-Βασίλης πήρε στην κυριολεξία τα βουνά, στη Νότια Κορέα. Ο αστυνομικός Κιμ Τσανγκ Γκον, επικεφαλής ομάδας διασωστών, σκαρφαλώνει στην απότομη πλαγιά του βουνού Μπουχάν, στο πλαίσιο happening που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Οι διασώστες θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διαβεβαιώσουν όσους πάνε για ορειβασία ότι θα βρίσκονται εκεί για να προσφέρουν κάθε βοήθεια.

Παλαιστήνη

Την κόκκινη στολή δανείστηκε ακτιβιστής στο χωριό Μασαρά της Δυτικής Οχθης προκειμένου να διαμαρτυρηθεί με διαφορετικό τρόπο για την κατοχή, κι αυτό τον έφερε αντιμέτωπο με Ισραηλινούς στρατιώτες που μάλλον δεν ξέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο νεαρός άντρας συνελήφθη κραδαίνοντας το καμπανάκι του, ωστόσο λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Ισραήλ


Στην Ιερουσαλήμ, πάλι, ένας άλλος Παλαιστίνιος θέλησε να κάνει εντύπωση, όχι όμως διαμαρτυρόμενος με τον κλασικό τρόπο. Ο νεαρός ντύθηκε Αϊ-Βασίλης και έκανε παρκούρ πάνω στα τείχη της παλιάς πόλης, έχοντας μάλιστα ανά χείρας ένα μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό των Παλαιστινίων που είναι χριστιανοί στο θρήσκευμα.

Ιράν


Στο Ιράν μπορεί οι χριστιανοί να μην ξεπερνούν τις 150.000, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν γιορτάζονται τα Χριστούγεννα. Ανοίγουν μάλιστα και εποχικά μαγαζιά, με διακοσμητικά είδη και ό,τι άλλο θυμίζει τις γιορτές. Και επειδή τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς, αρκετοί μουσουλμάνοι αγοράζουν δώρα στα παιδιά τους ή ακόμα και χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ο Αϊ-Βασίλης «ζει» και στο Ιράν.

Γερμανία

Κοντεύουν τις 300.000 τα γράμματα παιδιών στο ταχυδρομείο του Αϊ-Βασίλη στη Γερμανία, οπότε ο αγαπημένος άγιος σκέφθηκε να κάνει έκπληξη στα παιδιά που έστειλαν τα καλύτερα γράμματα στην πόλη Χίμελπφορτ. Ετσι διοργάνωσε ένα μικρό πάρτι και εμφανίστηκε ξαφνικά από το παράθυρο. Κι αυτό έκανε απολύτως πετυχημένη την έκπληξη στους μικρούς του φίλους.

Γαλλία


Φιλόζωος αποδεικνύεται αυτός ο Αϊ-Βασίλης, που παίζει με τον βασιλικό πιγκουίνο σε πάρκο όπου ζουν θαλάσσια ζώα και πουλιά, στην πόλη Αντίμπ της νότιας Γαλλίας. Οι πιγκουίνοι δεν αντιλαμβάνονται βέβαια το παιχνίδι ως κάτι χριστουγεννιάτικο, ωστόσο οι επισκέπτες του πάρκου Marineland απολαμβάνουν το θέαμα και οι ιδιοκτήτες τα κέρδη από την αύξηση των εισιτηρίων.

ΗΠΑ


Selfie με τον Αϊ-Βασίλη να κολυμπάει, ενώ ο ίδιος είναι στεγνός, τραβάει ο επισκέπτης στο Georgia Aquarium, στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Η διαφορά των δύο είναι βέβαια πως ο άγιος είναι μέσα στο ενυδρείο, ενώ ο επισκέπτης έξω από αυτό. Η παράσταση είναι μέρος του Festival of the SEAson, εν όψει των διακοπών.

Μονακό


Πρωτοπόροι, οι Μονεγάσκοι ρίχνονται στα παγωμένα νερά της θάλασσας πριν από την Πρωτοχρονιά. Το ίδιο γίνεται και σε άλλες χώρες, μετά όμως την έλευση του νέου έτους. Στο Μονακό το κολύμπι στο νερό, η θερμοκρασία του οποίου σπανίως ξεπερνά τους 13 βαθμούς Κελσίου, γίνεται νωρίς, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Φέτος βούτηξαν περισσότεροι από 100 θαρραλέοι κολυμβητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα