«Ντου» στη Μητρόπολη

15:10 1/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Ντου» στη Μητρόπολη Δευτέρα, Αύγουστος 1, 2016 - 15:09

Θεσσαλονίκη: Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στον ιερό ναό, διέκοψε την κυριακάτικη λειτουργία, φώναξε συνθήματα, προκάλεσε μικροφθορές και πέταξε φυλλάδια

Εμβρόντητοι έμειναν δεκάδες πιστοί που παρακολουθούσαν την κυριακάτικη λειτουργία στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, όταν είδαν να εισβάλλει ξαφνικά μια ομάδα μαυροφορεμένων αντιεξουσιαστών φωνάζοντας συνθήματα και

πετώντας φυλλάδια κατά των εκκενώσεων των υπό κατάληψη κτιρίων της πόλης από πρόσφυγες και μετανάστες!

Kάποιοι από τους εισβολείς προκάλεσαν μικροφθορές στον ναό και είχαν αντεγκλήσεις με τους πιστούς, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο. Οι ιερείς παρενέβησαν και κατάφεραν να τους βγάλουν από τη μητρόπολη, έξω από την οποία είχε ήδη φτάσει μια διμοιρία των ΜΑΤ που προχώρησε σε 20 προσαγωγές. Αμέσως μετά, η κυριακάτικη λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά.


Μετά τις προσαγωγές, οι αντιεξουσιαστές απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στο νέο «στρατηγείο» τους, στο κτίριο της Σχολής Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Εγνατία Οδό, με σκοπό να οργανωθούν νέες κινητοποιήσεις στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τις προσαγωγές και την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη, μεταξύ των οποίων και το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», που τελεί υπό παραχώρηση στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Σοκαρισμένος ο Ανθιμος

Εμφανώς στενοχωρημένος και σοκαρισμένος από την προκλητική έφοδο εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, που την ώρα εκείνη λειτουργούσε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε με τρεμάμενη φωνή στην εισβολή.
«Πριν από περίπου έξι μήνες εισέβαλαν άγνωστοι στα γραφεία της μητρόπολης και έκαναν ζημιές αξίας 35.000 ευρώ. Η Εκκλησία είναι στόχος και μερικοί προσπαθούν να γκρεμίζουν εις το όνομα του διαβόλου. Προσευχόμαστε ακόμη και για τους εχθρούς μας» είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και συμπλήρωσε για την εκκένωση της κατάληψης στο ορφανοτροφείο: «Στη μητρόπολη δόθηκε από το Δημόσιο ένα οικόπεδο που ήταν εγκαταλελειμμένο επί δεκαετίες. Πήγαμε να αρχίσουμε το έργο για το Ιδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως πασχόντων, αλλά μπήκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι μέσα στο οικόπεδο και δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα επί 8-10 μήνες. Το κράτος αποφάσισε, με τη συνδρομή των εισαγγελικών Αρχών, να διώξει τους καταληψίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα