Νέο χτύπημα των αντιεξουσιαστών στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης

ΡΕΠΟΡΤΑΖΝέο χτύπημα των αντιεξουσιαστών στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου ΚυψέληςΔευτέρα, Αύγουστος 29, 2016 - 13:35

Ακόμη μία φορά ένας χώρος λατρείας έγινε στόχος αντιεξουσιαστών. Αγνωστοι έκαναν επιδρομή στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη (φωτό), έγραψαν συνθήματα και ύβρεις στους τοίχους και στα σκαλιά και πέταξαν φέιγ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο στον περιβάλλοντα χώρο. Οι πιστοί που πήγαν να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για τη βεβήλωση της εκκλησίας και ζήτησαν την τιμωρία των δραστών.

Η νέα πράξη βεβήλωσης ήρθε να προστεθεί σε μια αλυσίδα επιθέσεων από ομάδες αντιεξουσιαστών σε βάρος εκκλησιών, οι οποίες είχαν αρχίσει με τη θρασύτατη εισβολή τους στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 31 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου άγνωστοι πέταξαν γυάλινα μπουκάλια με χρώμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Μετσόβου στα Εξάρχεια, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι δράστες πήγαν στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Ακαδημίας 67, έσπασαν τα τζάμια της εισόδου και πέταξαν μπογιές στους τοίχους.


Οι επιθέσεις κορυφώθηκαν λίγες ημέρες αργότερα (στις 8 Αυγούστου), όταν αντιεξουσιαστές σε ρόλο... τζιχαντιστών προσέγγισαν τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μονή Πετράκη και εκτόξευσαν τουλάχιστον 10 βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα στον αύλειο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα