Μύρισε αίμα ο κοντός με τη γραβάτα

15:53 1/7/2015 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΜύρισε αίμα ο κοντός με τη γραβάταΤετάρτη, Ιούλιος 1, 2015 - 15:51

Επίθεση «λυκοφιλίας» από την Τουρκία. Οι γείτονές μας με πρώτο και καλύτερο τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, «μύρισαν αίμα» και τρέχουν να προλάβουν! «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση και ό,τι χρειάζεται στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νταβούτογλου, ενώ ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Ερτουγρούλ Κιουρκτσούπροχώρησε ακόμα περισσότερο δηλώνοντας

ότι η χώρα του μπορεί να αναλάβει το κομμάτι του ελληνικού χρέους, ύψους 1.600.000.000 ευρώ, της δόσης δηλαδή προς το ΔΝΤ, που έληγε χθες. «Ετσι θα κερδίσει τη φιλία του ελληνικού λαού και τη δυνατότητα να μετατραπεί το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης. Οι πηγές της Τουρκίας είναι αρκετές για τη βοήθεια αυτή προς την Ελλάδα. Μπορεί επίσης να παράσχει τη στήριξη αυτή προς την Ελλάδα και υπό μορφή δανείου με μηδενικό επιτόκιο» πρόσθεσε ο Τούρκος βουλευτής. Μάλλον όμως το «κέρδος» δεν θα είναι αυτό, αλλά η ικανοποίηση των βλέψεων της γείτονος στο Αιγαίο.

Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί είπε χαρακτηριστικά: «Θα το εξετάσουμε, αν υπάρξει επίσημη πρόταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα