Ο κώδικας τιμής για τις πλαστικές

15:01 1/7/2015 - Πηγή: Espresso
ΥΓΕΙΑΚανόνες και αυστηροί περιορισμοί για τις αισθητικές επεμβάσεις με οδηγία για τις χώρες της ΕυρώπηςΟ κώδικας τιμής για τις πλαστικέςΤετάρτη, Ιούλιος 1, 2015 - 14:55

Κοινοί κανόνες για τις αισθητικές επεμβάσεις που θα γίνονται στις χώρες της Ευρώπης ορίζονται με την οδηγία EN16372, στόχος της οποίας είναι η διαφάνεια, αλλά κυρίως η προστασία της υγείας των ασθενών.

ΑΠΟ ΤΟΝ
Β. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η European Committee for standardization (Cen), που την εκπόνησε, θεωρεί υψίστης σημασίας

οι άνθρωποι που καταφεύγουν στους πλαστικούς χειρουργούς να μην αντιμετωπίζονται ως πελάτες αλλά ως ασθενείς, ενώ θέτει και αυστηρούς περιορισμούς προκειμένου να μην κινδυνεύσει καμιά ανθρώπινη ζωή. Οι μόνες επεμβάσεις αισθητικής που επιτρέπονται σε άτομα κάτω των 18 ετών είναι η διόρθωση «πεταχτών» αυτιών, η μείωση στήθους και η διόρθωση της θηλαίας άλω.

Οι γιατροί πρέπει να ενημερώνουν πλήρως τους ασθενείς για τους πιθανούς κινδύνους. Χαρακτηριστικό είναι ότι καμία επέμβαση δεν θεωρείται χαμηλού κινδύνου. Κατατάσσονται στις κατηγορίες C και D στην κλίμακα επικινδυνότητας, στην οποία το Α αντιστοιχεί στον ελάχιστο κίνδυνο, το Β σε μέτριο, το C σε μόνιμη βλάβη που δεν καταστρέφει ζωτικές λειτουργίες και το D σε λειτουργικές ζημιές.

Ακόμη τονίζεται ότι το κόστος πρέπει να είναι ξεκάθαρο από την αρχή. Απαγορεύονται οι ομαδικές εκπτώσεις, οι προσφορές, η πληρωμή με δόσεις και οι γιατροί να περιοδεύουν παρέχοντας υπηρεσίες, καθώς θεωρείται ότι δεν είναι «προς όφελος των ασθενών». Δεν επιτρέπεται επίσης η χρήση photoshop στις φωτογραφίες που δείχνουν το «πριν» και το «μετά» την επέμβαση, έτσι ώστε να αποτυπώνονται τα πραγματικά αποτελέσματα. Επίσης απαγορεύονται διαφημίσεις με μοντέλα που έχουν «τέλειες» φυσικές αναλογίες.

Επεμβάσεις αισθητικής, σύμφωνα με την οδηγία, θα μπορούν να κάνουν πλαστικοί χειρουργοί, δερματολόγοι, γενικοί χειρουργοί, γυναικολόγοι, οφθαλμίατροι, στοματογναθοπροσωπικοί χειρουργοί, ωτορινολαρυγγολόγοι και ουρολόγοι. Οι ειδικότητες που δεν αναφέρονται θα μπορούν να πάρουν άδεια από τους υπεύθυνους φορείς κάθε χώρας, ώστε να προβαίνουν σε αισθητικές επεμβάσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
πλαστικη αυτιων τιμη κρισης
Τυχαία Θέματα
Ο κώδικας τιμής για τις πλαστικές,