Μου τα σκας, αλλιώς θα σε κάνω ρεζίλι

Εκβίαζε τη 19χρονη πρώην σύντροφό του, απαιτώντας να του δώσει χρήματα για να μη δημοσιοποιήσει βίντεο με τις προσωπικές στιγμές τους, ένας 31χρονος στο Κιλελέρ, τον οποίο αναζητούν οι Αρχές!

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η νεαρή γυναίκα στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ο πρώην αγαπημένος της απαιτούσε από εκείνη να του δώσει το ποσό των 200 ευρώ, απειλώντας ότι, αν δεν του τα έδινε άμεσα, θα ανέβαζε στο Instagram ένα ροζ βίντεο που είχε τραβηχτεί στο παρελθόν με τη συναίνεση

και των δύο, στο οποίο περιλαμβάνονταν άκρως προσωπικές στιγμές τους.

Μάλιστα, η κοπέλα έδειξε στους αστυνομικούς και τα πειστήρια του εκβιασμού, δηλαδή ένα μήνυμα που της είχε στείλει ο 31χρονος πρώην φίλος της στο προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο της περιέγραφε αναλυτικά ποιες ακριβώς ήταν οι προθέσεις του.

Έρευνες

Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσουν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ για τον εντοπισμό του 31χρονου, ο οποίος στη συνέχεια θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Σύμφωνα με την «Ελευθερία», η 19χρονη υπέβαλε σε βάρος του και μήνυση για εκβιασμό, με συνέπεια οι αστυνομικοί να σχηματίσουν δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και εκβίαση, την οποία κρατούν ανοιχτή, ώσπου να εντοπίσουν τον φερόμενο ως δράστη και να του πάρουν προανακριτική απολογία.

Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο του διαδικτυακού εκβιασμού με βίντεο ή φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, γνωστού και ως «sextortion», έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας. Μόνο το 2018 η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε 492 καταγγελίες διαδικτυακού εκβιασμού με ροζ περιεχόμενο, ενώ οι πλειονότητα των θυμάτων είναι γυναίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα