Μήπως είδατε τον Ρόμπερτ;

16:25 7/7/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΜήπως είδατε τον Ρόμπερτ; Δευτέρα, Ιούλιος 7, 2014 - 16:22

Σχεδόν ολόκληρη η... Ουαλία έχει κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του τουρίστα Ρόμπερτ Αρθουρ Τζόουνς, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 19 Ιουνίου 2014, μία ημέρα μετά την άφιξή του στην Κρήτη! Ηδη στα Χανιά βρίσκεται ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας από τη Βόρεια Ουαλία, ενώ συμπατριώτες του 73χρονου από το Ντενμπάι έχουν συγκεντρώσει χρήματα ούτως ώστε η οικογένειά του να

μπορέσει να μεταβεί στην Ελλάδα!

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ακόμη και των μέσων ενημέρωσης της Βρετανίας, ενώ το BBC την παρακολουθεί στενά κάνοντας εκτενή ρεπορτάζ για την πορεία των ερευνών, στις οποίες συμμετέχουν ο ειδικός για τη διάσωση σε ορεινές περιοχές Φιλ Μπένμποου και οι αστυνομικοί Γκάρεθ Εβανς και Μαρκ Οουεν, με μεγάλη εμπειρία σε εξαφανίσεις. Αυτοί θα πραγματοποιήσουν έρευνες και ανακρίσεις σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα ίχνη του Τζόουνς, πρώην εκπαιδευτή του βρετανικού στρατού, ενώ αναμένεται να συναντηθούν με τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, προκειμένου να έχουν ενημέρωση για την υπόθεση.

Τι λέει ο γιος του

Σύμφωνα με μήνυμα του 37χρονου γιου του (που βρίσκεται στην Κρήτη) σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας του έφτασε στα Χανιά από τη Βρετανία την Τετάρτη 18 Ιουνίου. Από την Πέμπτη 19 Ιουνίου δεν έδωσε ξανά σημεία ζωής. Μάλιστα, το κινητό του βρέθηκε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή του Γερανίου, στον Δήμο Πλατανιά Χανίων, όπου διέμενε, και είχε πάρει μόνο το διαβατήριο και χρήματα. Επειδή του άρεσε να περπατάει, είχε ζητήσει πληροφορίες για τα μονοπάτια της περιοχής: «Ο πατέρας μου είχε επισκεφτεί εστιατόρια και μαγαζιά της περιοχής προτού εξαφανιστεί. Χρησιμοποίησε μέσα μαζικής μεταφοράς. Κάποιος θα κάθισε δίπλα του στο λεωφορείο. Εδώ είναι ένας δημοφιλής προορισμός για Βρετανούς τουρίστες κι επειδή ο πατέρας μου είναι τέτοιος τύπος, είμαι σίγουρος ότι θα γνώρισε Βρετανούς τουρίστες με παρόμοια ενδιαφέροντα. Κάποιος, κάπου θα είχε επαφή μαζί του και θα τους είπε τα σχέδιά του» ανέφερε ο γιος του και πρόσθεσε πως ο ίδιος και η οικογένειά του θα μοιράσουν περισσότερα από 1.000 φυλλάδια, μήπως κάποιος θυμηθεί κάτι και τους δώσει πληροφορίες.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα