Τον βασάνιζαν οι ληστές επί τρεις ώρες

15:01 7/7/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΤον βασάνιζαν οι ληστές επί τρεις ώρες Δευτέρα, Ιούλιος 7, 2014 - 14:59

Επί τρεις ολόκληρες ώρες έμειναν όμηροι στα χέρια τεσσάρων αδίστακτων κουκουλοφόρων, που εισέβαλαν τη νύχτα της Πέμπτης στη διώροφη μεζονέτα τους στην οδό Ημαθίας στους Θρακομακεδόνες, ζευγάρι γνωστών δικηγόρων και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Στο διάστημα αυτό έζησαν εφιαλτικές στιγμές με απάνθρωπα βασανιστήρια που προκαλούν φρίκη!

Οπως αποκάλυψαν στις καταθέσεις τους, οι δύο δικηγόροι και οι γιοι τους, ηλικίας 17 και 16 χρόνων, δειπνούσαν ανυποψίαστοι, όταν οι δράστες διέρρηξαν μια μπαλκονόπορτα και τους ακινητοποίησαν

με την απειλή όπλων. Αμέσως τους έδεσαν με πλαστικούς σφιγκτήρες και φίμωσαν τη σύζυγο -την οποία χτύπησαν με γροθιά στο πρόσωπο!- και τα παιδιά.

Επί ώρες οι εισβολείς ζητούσαν από τον δικηγόρο να τους πει πού έκρυβε χρήματα και τιμαλφή. Εκείνος προσπάθησε να μην υποκύψει στον φόβο που ένιωθε, ακόμη κι όταν οι ληστές απείλησαν να του βγάλουν τα μάτια με ένα μαχαίρι! Δεν μίλησε ούτε όταν έβαλαν στην πρίζα το ηλεκτρικό σίδερο και του προκάλεσαν μικρής έκτασης εγκαύματα στα χέρια!

Λύγισε όμως όταν οι αδίστακτοι εγκληματίες -βλέποντας ότι δεν του έπαιρναν λέξη- πλησίασαν τα παιδιά του και τον απείλησαν πως θα έκοβαν ένα δάχτυλο από τον μεγάλο του γιο, χαράζοντάς το μάλιστα με το μαχαίρι! Ετσι αποκάλυψε πού φύλαγε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, κοσμήματα και ρολόγια που η αξία τους δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Οι δράστες τα βρήκαν και έφυγαν αφήνοντας δεμένα τα θύματά τους. Ο δικηγόρος κατόρθωσε έπειτα από αρκετές ώρες να λύσει τα δεσμά τους και να βγει στο μπαλκόνι, απ' όπου άρχισε να καλεί σε βοήθεια τους γείτονες. Λίγο αργότερα έφτασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και τα θύματα τούς περιέγραψαν τις κινήσεις και τα ρούχα που φορούσαν οι ληστές. Ανδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών πήραν αποτυπώματα, ενώ μελετούν καρέ καρέ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού, αναζητώντας εικόνες από τους δράστες και τα μέσα με τα οποία διέφυγαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα