Μετανάστες και στις Σποράδες!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜετανάστες και στις Σποράδες!Δευτέρα, Νοέμβριος 16, 2015 - 15:31

Οι διακινητές τούς άφησαν στην ακατοίκητη νησίδα Γιούρα, που βρίσκεται ανοιχτά της Αλοννήσου. Δύο παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο σε Εβρο και Χίο

Ενα πεντάχρονο κορίτσι και ένα τρίχρονο αγόρι προστέθηκαν στη μακρά λίστα των παιδιών που πλήρωσαν με τη ζωή τους το μακρινό ταξίδι από την Ασία προς την Ευρώπη. Την ίδια ώρα πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να καταφθάνουν κατά χιλιάδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έπειτα στον Πειραιά,

ενώ εκατοντάδες αλλοδαποί εντοπίστηκαν ακόμα και σε ακατοίκητη νησίδα των Σποράδων!

Οι διακινητές αφήνουν διαρκώς σε βράχια ή στα ανοιχτά της θάλασσας τους μετανάστες, που χρυσοπληρώνουν για το «μεγάλο» ταξίδι, και εξαφανίζονται με άλλο σκάφος. Είναι ενδεικτικό ότι οι άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Αλονήσσου εντόπισαν στην ακατοίκητη νησίδα Γιούρα 170 αλλοδαπούς, ανάμεσα στους οποίους περισσότερα από 50 παιδιά. Οπως διαπιστώθηκε, οι μετανάστες βρέθηκαν στη Γιούρα τα ξημερώματα, όταν τους εγκατέλειψε ο διακινητής τους. Οι περισσότεροι δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα και δηλώνουν Σύριοι, ενώ μεταφέρθηκαν στην Αλόννησο για καταγραφή.

Αθώα θύματα

Πάντως, αποδεικνύεται σχεδόν καθημερινά ότι τα μεγαλύτερα θύματα της μεταναστευτικής κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο είναι τα παιδιά. Τα τελευταία περιστατικά σημειώθηκαν στη Χίο και στον Εβρο, με δύο ανηλίκους να βρίσκουν τραγικό θάνατο. Το τριών ετών αγόρι έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Καταρράκτης της Χίου. Το δυστύχημα συνέβη όταν η βάρκα, πάνω στην οποία επέβαινε το παιδί και άλλοι 14 πρόσφυγες, που εγκαταλείφθηκαν από τον διακινητή, προσάραξε στα βράχια, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη στη μηχανή! Οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα και κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή, με εξαίρεση το αγόρι, που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Το απόγευμα του Σαββάτου μια πεντάχρονη από τη Συρία σκοτώθηκε στον Εβρο την ώρα που περπατούσε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της παραπλεύρως της σιδηροδρομικής γραμμής Δικαίων - Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πεντάχρονη διέφυγε της προσοχής των γονιών της και ανέβηκε πάνω στις ράγες, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενη αμαξοστοιχία.

Ακόμη, πτώμα άγνωστου άνδρα εντοπίστηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης στις ακτές της βόρειας Λέσβου. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για ένα ακόμη θύμα του μεγάλου ναυαγίου της 28ης Οκτωβρίου, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 60 αλλοδαπούς.

Στο μεταξύ η μεταναστευτική ροή συνεχίζεται αμείωτη. Μόνο το Σάββατο 6.575 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν με πλοία στον Πειραιά από Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο, ενώ την Κυριακή αποβιβάστηκαν άλλοι 1.731.

Keywords
Τυχαία Θέματα