Απλά κολλητοί (;) Ματσούκα - Γιοβανίδης

SHOWBIZΑπλά κολλητοί (;) Ματσούκα - ΓιοβανίδηςΔευτέρα, Νοέμβριος 16, 2015 - 13:49

Είναι αχώριστοι και οι φήμες τούς θέλουν κάτι παραπάνω από απλούς «κολλητούς». Κάθε τους εμφάνιση συζητιέται στα πηγαδάκια, εκείνοι όμως δηλώνουν πολύ καλοί φίλοι. Η Δήμητρα Ματσούκα και ο Λευτέρης Γιοβανίδης παρακολούθησαν πριν από λίγες μέρες στο Θέατρο 104 την πρεμιέρα της παράστασης «Πατρίσια Χάισμιθ: Εισαγωγή στο σασπένς» με πρωταγωνίστρια τη Ρούλα Πατεράκη.

Η

ηθοποιός και ο σκηνοθέτης δεν έκαναν καμία προσπάθεια να αποφύγουν τους φωτογράφους - ποτέ δεν το κάνουν άλλωστε. Αντίθετα πόζαραν χαμογελαστοί, καθισμένοι στο φουαγέ του θεάτρου. Η Δήμητρα «έκλεψε» ακόμη μία φορά την παράσταση όχι μόνο γιατί πλέον είναι πιο ξανθιά από ποτέ (έχουμε ωστόσο τις ενστάσεις μας, καθώς την προτιμούμε καστανή), αλλά και γιατί έκανε μια από τις πιο girly και παράλληλα sexy εμφανίσεις. Προτίμησε μαρινιέρα και τζιν ολόσωμη φόρμα, που αναδείκνυε τις αναλογίες της.

Μετά το τέλος του έργου έσπευσε να συγχαρεί την εξαιρετική Ρούλα Πατεράκη, που ενσαρκώνει τη συγγραφέα του κυρίου Ρίπλεϊ με την πολύπλευρη προσωπικότητα. Η Χάισμιθ έγραψε πάνω από 130 μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων. Τα περισσότερα από αυτά ήταν θρίλερ, τα οποία όμως διέθεταν σαρκαστικό χιούμορ, ενώ εμβάθυναν στην ψυχολογία των ηρώων με τέτοιο τρόπο ώστε ο αναγνώστης να κατανοεί τον «κακό» και να ταυτίζεται μαζί του.

Πέθανε το 1995, αναγνωρισμένη στην Ευρώπη και παραγνωρισμένη στις ΗΠΑ, με το παράπονο ότι δεν της έδωσαν τη θέση που θεωρούσε ότι της άνηκε στο πάνθεον της αμερικανικής λογοτεχνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα