Μαθητής με περιουσία 58.000.000 €

ΚΟΣΜΟΣΜαθητής με περιουσία 58.000.000 €Τρίτη, Δεκέμβριος 16, 2014 - 17:07

Δεν έχει κλείσει καν το 18ο έτος της ηλικίας του, όμως ο Μοχάμεντ Ισλάμ από το Κουίνς της Νέας Υόρκης έχει ήδη κάνει περιουσία που ανέρχεται σε 58.000.000 ευρώ, παίζοντας στο χρηματιστήριο στα διαλείμματα του σχολείου του.
Ο 17χρονος, o οποίος άρχισε να πειραματίζεται με μικρές μετοχές στην ηλικία των 9 ετών, περνά το μεγαλύτερο μέρος των διαλειμμάτων στο λύκειο όπου πηγαίνει εμπορευόμενος futures πετρελαίου και χρυσού. Εκτός σχολείου

εκείνος -και πολλοί ακόμα νεαροί χρηματιστές- τρώει χαβιάρι αξίας 320 ευρώ και άλλα ακριβά πιάτα συνοδεία φρεσκοστυμμένου χυμού μήλου στο Miromoto, πολυτελές εστιατόριο της 10ης Λεωφόρου.


Αν και ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει την καθαρή περιουσία του, σε συνέντευξή του στο «New York Magazine» παραδέχτηκε ότι μιλάμε για οχταψήφιο νούμερο. Οπως αποκάλυψε, έχει ξοδέψει μέρος των κερδών του από το χρηματιστήριο για την αγορά μιας BMW, την οποία όμως δεν έχει οδηγήσει ακόμα, αφού δεν έχει δίπλωμα, και για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος στο Μανχάταν. Ούτε σε αυτό όμως έχει κατοικήσει, καθώς οι γονείς του (μετανάστες από τη Βεγγάλη της Νότιας Ασίας) δεν του έχουν επιτρέψει να εγκαταλείψει ακόμα την οικογενειακή εστία στο Κουίνς.


«Ο πατέρας μου είναι άνεργος και βοηθάω κι εγώ. Του πατέρα μου δεν του αρέσει που ασχολούμαι με τα οικονομικά, ωστόσο προσποιείται ότι είναι εντάξει με αυτό που κάνω, όμως η μητέρα μου είναι σκεπτική» λέει ο 17χρονος, ο οποίος αναρτά συνεχώς φωτογραφίες στα social media από τις εξόδους του με ωραίες γυναίκες.
Ο ίδιος φυσικά έχει εντελώς διαφορετική άποψη από τους γονείς του. «Τι κάνει τον κόσμο να γυρίζει; Το χρήμα. Αν το χρήμα δεν ρέει, οι επιχειρήσεις δεν αναπτύσσονται, δεν υπάρχει καινοτομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, ανάπτυξη, δουλειές» λέει χαρακτηριστικά ο έφηβος χρηματιστής, που ελπίζει μέσα στην επόμενη χρονιά να ξεκινήσει το δικό του hedge fund, με σκοπό το 1.000.000.000 δολάρια!


Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα