Σοκ με 18χρονο που αυτοπυροβολήθηκε

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣοκ με 18χρονο που αυτοπυροβολήθηκεΤρίτη, Δεκέμβριος 16, 2014 - 16:49

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα βυθίστηκε στο πένθος ένα ολόκληρο χωριό των Τρικάλων από την απόφαση ενός 18χρονου να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο Γ.Σ. αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα το βράδυ της Κυριακής έξω από το σπίτι του στη Φαρκαδόνα, την ώρα που η οικογένειά του βρισκόταν μέσα!
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι συνέβη και ο άτυχος νεαρός, γυρίζοντας από διασκέδαση με τους φίλους

του, αποφάσισε να στρέψει το όπλο στο πρόσωπό του και να πυροβοληθεί εξ επαφής. Πρόσωπα από το περιβάλλον του κάνουν λόγο για θλίψη και απελπισία που βάραιναν τελευταία την εύθραυστη ψυχή του νεαρού, εξαιτίας οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και τα οποία δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος βρισκόταν στο χριστουγεννιάτικο πάρκο στην πλατεία της Φαρκαδόνας, όπου μαζί με φίλους του παρακολουθούσε τις εορταστικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με το oichalianews, ο ίδιος εργαζόταν σε ηλεκτρολογική επιχείρηση της περιοχής η οποία είχε αναλάβει τη φωταγώγηση του θεματικού πάρκου Ζωντανή Φάτνη. Επειτα φέρεται ότι πήγε με την παρέα του σε καφετέρια και μάλιστα ήταν ευδιάθετος, δίχως τίποτα να μαρτυρά τι θα επακολουθούσε. Ηπιε τον καφέ του και γύρω στις 10.00 το βράδυ καληνύχτισε τους φίλους του, λέγοντάς τους ότι θα πήγαινε σπίτι διότι ήταν κουρασμένος. Ξεκίνησε με τα πόδια, αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής ένας φίλος του τον συνάντησε και τον πήγε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι.

Προβληματισμένος


Εκεί βρήκε τους γονείς του και τα μεγαλύτερα αδέλφια του, τον αδελφό και την αδελφή του, που είναι φοιτήτρια Ιατρικής, η οποία είχε επιστρέψει στο πατρικό για τις γιορτές. Η κοπέλα τον είδε να μπαίνει στο δωμάτιό του με το κεφάλι σκυφτό και τον ρώτησε αν τον προβλημάτιζε κάτι. Εκείνος φέρεται ότι της έκανε νόημα να μην ανησυχεί σηκώνοντας το χέρι! Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας κρότος -σαν να έσκασε λάστιχο, όπως κατέθεσαν οι συγγενείς- και όλοι βγήκαν έξω για να δουν τι είχε γίνει. Αυτό που αντίκρισαν τους «πάγωσε»: ο 18χρονος ήταν καθισμένος σε καρέκλα και είχε πυροβοληθεί μέσα στο στόμα με την καραμπίνα, με συνέπεια να βρει ακαριαίο θάνατο.
Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν τι οδήγησε τον Γ.Σ. στο απονενοημένο διάβημα ή -όπως συχνά γίνεται στις κλειστές κοινωνίες- δεν θέλουν να μιλήσουν.
Πάντως οι αυτοκτονίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο κατά τη διάρκεια των γιορτών, καθώς μπορεί να χειροτερέψει η ψυχολογική κατάσταση κάποιων ανθρώπων και λόγω προβλημάτων υγείας και λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα