«Λευκή» επέλαση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Λευκή» επέλασηΠέμπτη, Δεκέμβριος 27, 2018 - 17:00

❱❱ Στην... κατάψυξη όλη η Ελλάδα! Παραμένει ο παγετός στα ορεινά, χαμηλές θερμοκρασίες και σήμερα

Χθες πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα ξύπνησαν στην... κατάψυξη -μετά το κύμα ψύχους που έχει αρχίσει να «σαρώνει» από τα Χριστούγεννα- με τον υδράργυρο να κατρακυλά αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Μάλιστα, το ρεκόρ της χαμηλότερης θερμοκρασίας κατείχε χθες ο Παρνασσός

με το θερμόμετρο να δείχνει -13,2 βαθμούς Κελσίου!

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και σήμερα, κυρίως νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, ενώ ο ολικός παγετός θα παραμείνει στα ορεινά της χώρας

Συγκεκριμένα, χθες αρκετοί ορεινοί μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) κατέγραψαν θερμοκρασίες που έφτασαν και ξεπέρασαν τους -10 βαθμούς Κελσίου, όχι μόνο στον Παρνασσό αλλά και στο Καϊμακτσαλάν (-12,6°C), στο Σέλι (-11,9°C), στη Βασιλίτσα (-11,3°C) και στον Λαϊλιά Σερρών (-10,7°C). Παράλληλα οι ίδιες πηγές «έδειξαν» ότι και σε αρκετές κατοικημένες περιοχές ο υδράργυρος υποχώρησε στους -8 έως -9 βαθμούς Κελσίου. Ενδεικτικά, στον Αγιο Παύλο Ημαθίας σημειώθηκαν -9,1 βαθμοί Κελσίου, στο Περτούλι Τρικάλων -8,8, στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας -8,7, στο Νευροκόπι -8,3 και στον Αγιο Δημήτριο Ολύμπου -8,1 βαθμοί.

«Λευκά» Χριστούγεννα έκαναν πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Καρδίτσα, στη Βοιωτία, στην Ευρυτανία και τη Φωκίδα. Σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού δικτύου των περιοχών αυτών λόγω της κακοκαιρίας ήταν απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στις πόλεις της κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να καταγράφει μονοψήφιες τιμές, ενώ στα δυτικά καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες και μόνο μετά τις 12 το μεσημέρι ο υδράργυρος ανέβηκε πάνω από το μηδέν.

Λόγω των χιονοπτώσεων των προηγούμενων ημερών και του παγετού η κίνηση των αυτοκινήτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Ημαθίας (3-5 Πηγάδια, Σέλι) και της Πέλλας (Καϊμακτσαλάν) διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα