Λευκές νύχτες για τους τολμηρούς σε ελβετικά ιγκλού

ΚΟΣΜΟΣΛευκές νύχτες για τους τολμηρούς σε ελβετικά ιγκλού Τετάρτη, Δεκέμβριος 24, 2014 - 15:28

Είναι μονίμως «νεόδμητα» συγκροτήματα δωματίων, αφού σκαλίζονται στον πάγο κάθε χειμώνα. Το ξενοδοχείο «Iglu Dorf» που απλώνεται σε μεγάλη ακτίνα στα υψίπεδα της Βέρνης στην Ελβετία, με τις ρομαντικές σουίτες του και την υπαίθρια σάουνα για τους τολμηρούς είναι ένα δημιούργημα από 3.000 τόνους πάγου, το οποίο αποτελεί «μνημείο» εφήμερης απόλαυσης αλλά και μια pop up γκαλερί!


Τους τοίχους των πολυτελών ιγκλού στολίζουν έργα τέχνης που

έχουν σκαλιστεί από καλλιτέχνες που προέρχονται από διάφορες γωνιές του κόσμου. Ανοιχτό από ανήμερα τα Χριστούγεννα έως τον Απρίλιο, καθένα από τα συμπλέγματα των ιγκλού μπορεί να φιλοξενήσει 38 επισκέπτες, οι οποίοι βρίσκουν τη ζεστασιά μέσα σε άνετους υπνόσακους που βρίσκονται πάνω σε παχιά χαλιά από δέρμα προβάτου, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι να θωρακίζουν ακόμη και από θερμοκρασίες -40 βαθμών Κελσίου.

Κι επειδή το κρύο θέλει καλό φαγητό, κάθε πρωί, όσοι καταλύουν στις παγωμένες σουίτες του «Iglu Dorf», μπορούν να απολαύσουν πελώριους μπουφέδες που έχουν μεταξύ άλλων κρουασάν, κρέατα μαγειρεμένα με διαφορετικούς τρόπους, γλυκά, δημητριακά, πλατό με τυριά και βέβαια αχνιστό καφέ. Το κόστος διαμονής για κάθε άτομο σε ένα από τα απλά ιγκλού είναι 99 ευρώ από Δευτέρα έως Πέμπτη και 115 ευρώ από Παρασκευή έως Κυριακή.


Μια περιήγηση στα διάφορα ιγκλού που είναι διάσπαρτα στην περιοχή του Γκστάαντ δείχνει τη μεγάλη ποικιλία που παρουσιάζουν τόσο τα ίδια τα δωμάτια όσο και οι κοινόχρηστοι χώροι που έχουν να επιδείξουν τόσο έργα της παράδοσης των Ινουί όσο και την πιο καινοτόμα προσέγγιση καλλιτεχνών από την Ελβετία και αλλού.

Εχοντας ως εργαλεία παγοκόφτη, μηχανοκίνητο πριόνι και φτυάρι, δημιουργούν στον πάγο αναπαραστάσεις ζώων όπως φώκιες, λύκους, πολικές αρκούδες σε πραγματικό μέγεθος, ακόμα και μορφές σούπερ ηρώων. Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας που στήνει τα ιγκλού, δείχνουν να αρκούνται μόνο σε μία διανυκτέρευση προκειμένου να πάρουν μια γερή δόση της εμπειρίας παγωμένης φιλοξενίας και τέχνης.

«Γενικά, δεν προτείνουμε πάνω από μία διανυκτέρευση, καθώς δεν έχουμε τρεχούμενο νερό, ούτε ντουζιέρες» εξηγεί εκπρόσωπός της. Διαθέτουν ωστόσο ζεστό νερό που μάλιστα κάνει μπουρμπουλήθρες μες στο τζακούζι που είναι σε εξωτερικό χώρο. Λίγοι ωστόσο πείθονται να δοκιμάσουν την εμπειρία στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, για παράδειγμα, στο υψόμετρο 2.727 μέτρων στο Μάτερχορν.

Keywords
Τυχαία Θέματα