Κουλούρι πήγε στη στρατόσφαιρα και γύρισε

19:53 9/2/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΚουλούρι πήγε στη στρατόσφαιρα και γύρισεΠαρασκευή, Φεβρουάριος 9, 2018 - 19:52

❱❱ Δεν ήταν ιπτάμενος δίσκος αυτό που προσγειώθηκε στην Καβάλα από τον ουρανό, αλλά ένα... κουλούρι Θεσσαλονίκης, που είχε απογειωθεί από την Κοζάνη και ταξίδεψε στη στρατόσφαιρα!

Με τη βοήθεια ενός μετεωρολογικού μπαλονιού το απόγευμα της Τετάρτης ο μηχανολόγος - μηχανικός Θανάσης Φούκης έστειλε το φημισμένο προϊόν της πόλης του πολλές χιλιάδες πόδια πάνω από τη Γη, καταγράφοντας κάθε λεπτό της πτήσης του.

«Τα ξενύχτια τεσσάρων μηνών και οι κόποι δικαιώθηκαν!» δήλωσε ο κ. Φούκης, ο οποίος σπούδασε στο εξωτερικό και όταν επέστρεψε ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, δίχως να τον εγκαταλείψει το... μικρόβιο του Διαστήματος.

Παράλληλα με την πτήση, στην υλοποίηση της οποίας τον βοήθησε ο συνεργάτης του Σταύρος Τσιρλίδης, άρχισε να κατεβάζει στον υπολογιστή τις πρώτες εικόνες που έφταναν από την GoPro κάμερα που ήταν ειδικά προσαρμοσμένη στο πακέτο του μετεωρολογικού μπαλονιού που περιείχε υδρογόνο. Το κουλούρι είχε τώρα φόντο τα σύννεφα! Οταν το μπαλόνι έσκασε, το… εξωγήινο κουλούρι προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία απογείωσης και συγκεκριμένα στο Χαρτοκόπι Καβάλας.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα