Κώστας Γεωργουσόπουλο: Μόνο δύο είχαν κλειδί

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚώστας Γεωργουσόπουλο: Μόνο δύο είχαν κλειδίΠέμπτη, Φεβρουάριος 22, 2018 - 18:32

❱❱ Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος μιλάει για την περίεργη κλοπή στο Μουσείο Θεάτρου στα Πατήσια

Μια περίεργη κλοπή σε διαμέρισμα στα Πατήσια, όπου φυλάσσονται εκθέματα του Μουσείου Θεάτρου, ερευνά τα τελευταία 24ωρα η Ασφάλεια Αττικής.

Το διαμέρισμα, που βρίσκεται στην οδό Καραμανλάκη, ανήκει στο μουσείο και χρησιμοποιούνταν ουσιαστικά ως αποθηκευτικός χώρος για βιβλία ιστορικών προσώπων στον

χώρο του ελληνικού θεάτρου, πινάκες ζωγραφικής, κοστούμια, χειρόγραφες σημειώσεις, ακόμα και κοστούμια που χρησιμοποιήθηκαν σε αρχαίες τραγωδίες στην Επίδαυρο από μεγάλους ηθοποιούς.

Η κλοπή φαίνεται ότι έγινε μάλλον την Καθαρά Δευτέρα και, μάλιστα, δεν λειτούργησε ο συναγερμός, καθώς στο διαμέρισμα είχε κοπεί το ρεύμα. Οι διαρρήκτες προφανώς γνώριζαν τι θα έβρισκαν μέσα στο διαμέρισμα και άρπαξαν επιλεγμένα κομμάτια, τα οποία ανήκαν στη μεγάλη ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη, όπως κοστούμια από θεατρικές παραστάσεις, χειρόγραφες σημειώσεις και προσωπικά της αντικείμενα.

Μεγάλης αξίας

Παράλληλα, άρπαξαν πίνακες ζωγραφικής γνωστών παλιών ηθοποιών, βιβλία με ιδιόχειρες αφιερώσεις, αντικείμενα κατάλληλα για μακιγιάζ και άλλα εκθέματα, τα οποία θεωρούνται μεγάλης αξίας.

Η κλοπή προσλαμβάνει περίεργες διαστάσεις, καθώς οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο για τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν διαπίστωσαν ίχνη διάρρηξης στην πόρτα του διαμερίσματος, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Μουσείου Θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, λέγοντας ότι η κλοπή μοιάζει στοχευμένη, καθώς δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στην πόρτα και μόνο δύο άνθρωποι διαθέτουν κλειδί…

Ολα τα εκθέματα που είχαν αποθηκευτεί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα προορίζονταν αρχικά για συντήρηση από ειδικούς στη βελτίωση μουσειακών εκθεμάτων και έργων τέχνης και, στη συνέχεια, θα μεταφέρονταν στο καινούργιο κτίριο όπου θα στεγαστεί το Μουσείο Ελληνικού Θεάτρου. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το αρμόδιο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα