Κωλοτούμπα του ΓΕΕΘΑ για την Μορφούλα Ντώνα

18:23 5/9/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ ολμπιανίκης και υπολοχαγός προπονεί τη 17χρονη Ντερβίση για το ΜπακούΚωλοτούμπα του ΓΕΕΘΑ για την Μορφούλα ΝτώναΠέμπτη, Σεπτέμβριος 5, 2019 - 18:23

❱❱ Με παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας δόθηκε άδεια στη Μορφούλα Ντώνα για το Παγκόσμιο Ρυθμικής Γυμναστικής

Ευθύνες στους κόλπους των στελεχών του ΓΕΕΘΑ αναζητεί η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε για την υπόθεση της υπολοχαγού και

ολυμπιονίκη Μορφούλας Ντώνα, καθώς λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα η συμμετοχή της αθλήτριας που προπονεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής, λόγω άρνησης να της χορηγηθεί ειδική άδεια.

Χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου για να δοθεί η συγκεκριμένη άδεια στην προπονήτρια υπολοχαγό, ώστε να προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη 17χρονη πρωταθλήτρια Ντερβίση για τη συμμετοχή της στους αγώνες στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και να εξακριβωθεί γιατί δεν χορηγήθηκε νωρίτερα η άδεια.

Αντικείμενο της ΕΔΕ είναι να διακριβωθούν οι λόγοι για τους οποίους, αντί της ειδικής άδειας που είχε αιτηθεί η Μορφούλα Ντώνα, της χορηγήθηκε απλή άδεια στελέχους, αν και η αξιωματικός υπάγεται σε ειδική κατηγορία.

Παράλληλα, αναζητούνται τυχόν κενά στην υφιστάμενη διαδικασία και συγκεκριμένα αν, λόγω της αλλαγής ιδιότητας της υπολοχαγού, από αθλήτρια σε προπονήτρια, δημιουργήθηκε κενό στους κανονισμούς, το οποίο επέφερε εμπλοκή, με αποτέλεσμα την απόρριψη της άδειας.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να προκύψουν προσωπικές ευθύνες αξιωματικών και στελεχών, αφού η ΕΔΕ θα κινηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς κινδυνεύσαμε ως χώρα να γίνουμε ρεζίλι στους κύκλους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής.

Η Μορφούλα Ντώνα, που είχε συμμετάσχει και στο «Dancing with the stars 5», ευχαρίστησε μέσω facebook τον υπουργό, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Καθώς υπήρξατε κι εσείς αθλητής υψηλού επιπέδου, καταλαβαίνετε τις ανάγκες μας και δείχνετε εμπράκτως την υποστήριξή σας στους Ολυμπιονίκες που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις αλλά και γενικότερα στον Ελληνικό Αθλητισμό! Σας ευχαριστούμε!»

Keywords
Τυχαία Θέματα