ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ: Στη Ζοζεφίν Βέντελ

15:30 4/7/2018 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΗ «Espresso» κάνει dislike!ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ: Στη Ζοζεφίν ΒέντελΤετάρτη, Ιούλιος 4, 2018 - 15:29

❱❱ Η Ζοζεφίν βαπτίστηκε χριστιανή ορθόδοξη, αλλά η βάπτισή της ήταν... πολύ προσωπική στιγμή για να καλέσει τους γονείς της! Ναι, καλά διαβάσατε!

Οπως αποκάλυψε η ίδια στην εκπομπή «Happy Day», στο μυστήριο παραβρέθηκε η μαμά του συντρόφου της Βασίλη Μιχαήλ, αλλά όχι η δική της μητέρα ή ο πατέρας της: «Δεν το είχα πει σε κανέναν. Ημασταν πολύ λίγα άτομα. Φαντάσου, δεν είχα καλέσει ούτε τον μπαμπά μου ούτε τη μαμά

μου. Ηταν συγκεκριμένα τέσσερα άτομα. Ηταν κάτι που το ένιωσα προσωπικό και δεν ήθελα να το μάθει κανένας. Ετσι το ένιωσα, γιατί η μαμά του Βασίλη μού έκανε κατήχηση δύο μήνες και με πήγαινε στην εκκλησία και μου μάθαινε τα πάντα και την ήθελα δίπλα μου!» δήλωσε η αοιδός, μες στην καλή χαρά, δίχως ίχνος ντροπής ή μεταμέλειας!

Προφανώς, η δυνάμει πεθερά της στη δίμηνη κατήχηση δεν της έμαθε τα βασικά της ορθόδοξης πίστης, όπως τη μία από τις Δέκα Εντολές: «Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου». Η βάπτιση, ένα από τα σημαντικότερα μυστήρια της θρησκείας μας και της πίστης μας, συνηθίζεται να τελείται παρουσία της οικογένειας.

Για να μην αναφερθούμε, Ζοζεφίν, στις παραδόσεις που θέλουν τον νονό/νονά να παραδίδει το παιδί στη μητέρα του μετά τη βάπτιση και γίνουμε γραφικοί κι εσύ αισθανθείς άσχημα!

Το ότι «ένιωσες προσωπικό» το μυστήριο -όπως είπες- δικαιολογεί το να μην καλέσεις τους συνεργάτες, τους φίλους, τους γνωστούς, τους θαυμαστές σου.

Οι γονείς όμως, κυρία Βέντελ ή Γουέντελ -the parents, you know?-, χάρη στους οποίους υπάρχουμε, δεν αποτελούν μέρος της ζωής μας «μη προσωπικό». Αντιθέτως είναι ό,τι πιο προσωπικό και πολύτιμο υπάρχει σε σχέση! Και διαρκεί εφ' όρου ζωής. Understand?

Ζοζεφίν Βέντελ
Keywords
Τυχαία Θέματα