Κίνδυνος από εναλλακτικές θεραπείες

ΥΓΕΙΑΚίνδυνος από εναλλακτικές θεραπείεςΠαρασκευή, Αύγουστος 10, 2018 - 20:24

❱❱ Διπλάσιες πιθανότητες να μην καταφέρουν να επιβιώσουν εντός επτά ετών έχουν οι καρκινοπαθείς που επιλέγουν εναλλακτικές θεραπείες αντί των συμβατικών αντικαρκινικών αγωγών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νεότερης έρευνας.

Ειδικότερα, ερευνητές έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 1.290 ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα ή του παχέος εντέρου και συγκεκριμένα την περίοδο 2004-2013.

Σε επτά χρόνια

Από αυτούς οι 258 έκαναν χρήση εναλλακτικών σκευασμάτων και 1.032

έκαναν συμβατικές ιατρικές θεραπείες. Επειτα από επτά χρόνια το 85% των ασθενών που είχε κάνει ιατρική αγωγή είχε επιβιώσει, ενώ με τις εναλλακτικές θεραπείες το ποσοστό μειωνόταν στο 70%.

«Το γεγονός ότι οι εναλλακτικές θεραπείες σχετίζονται με μεγαλύτερη άρνηση της χρήσης αποδεδειγμένων αντικαρκινικών θεραπειών αλλά και αυξημένο κίνδυνο θανάτου θα πρέπει να μας επιστήσει την προσοχή. Δυστυχώς επικρατεί μεγάλη σύγχυση για τον ρόλο των εναλλακτικών θεραπειών στον καρκίνο» λέει ο επικεφαλής της μελέτης δρ Σκάιλερ Τζόνσον.

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι ο συνδυασμός εναλλακτικής και παραδοσιακής θεραπείας ούτε ωφελούσε ούτε επιδείνωνε την κατάσταση όσων έκαναν αντικαρκινικές θεραπείες. Αυτό σημαίνει ότι η άρνηση της υποβολής σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή χειρουργική αντιμετώπιση ήταν που συντελούσε σε φτωχότερο αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα